Trei pentru România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florentin Petre, Nicolae Dică şi Sorin Paraschiv sunt jucătorii pe care Victor Piţurcă mizează mâine, cu Luxemburg, în locul suspendaţilor Nicoliţă, Mutu şi Codrea Victoria

Florentin Petre, Nicolae Dică şi Sorin Paraschiv sunt jucătorii pe care Victor Piţurcă mizează mâine, cu Luxemburg, în locul suspendaţilor Nicoliţă, Mutu şi Codrea

Victoria naţionalei de sâmbătă, 1-0 cu Olanda, îi dă şi bătăi de cap selecţionerului Piţurcă, nu doar motive de sărbătoare. Trei jucători de bază ai naţionalei sunt suspendaţi pentru partida din Luxemburg, întâlnire ce poate aduce calificarea tricolorilor la Euro 2008 cu două etape înainte de finalul preliminariilor. Meciul de miercuri (21.15, TVR 1) seară va fi arbitrat de un debutant, Felix Brych din Germania.

Pentru a suplini absenţele lui Mutu, Codrea şi Nicoliţă, Piţurcă a chemat de urgenţă un singur jucător, "bulgarul" Florentin Petre. Mijlocaşul lui ŢSKA Sofia s-a alăturat ieri lotului României şi are şanse mari să intre din primul minut în partida cu Luxemburg, fiind practic singurul care îl poate înlocui pe Bănel Nicoliţă în partea dreaptă a atacului.

Ţinem pumnii Albaniei

În locul lui Mutu va intra, cel mai probabil, Nicolae Dică, asta în cazul în care stelistul nu va fi păstrat în linia mediană. N-ar fi exclus nici ca în locul "Briliantului" să intre Daniel Niculae. De asemenea, pentru locul lui Codrea în linia de mijloc pare favorit Sorin Paraschiv, însă şi dinamovistul Adrian Cristea e în cărţi.

Importanţa meciului cu Luxemburg s-a schimbat total după partidele disputate sâmbăta trecută în grupa preliminară a României. Luxemburghezii au arătat că pot produce surprize, învingând Belarusul în deplasare (1-0).

După victoria cu Olanda, pentru România a apărut ocazia unei calificări rapide. Dacă se impune în Luxemburg, trupa lui Piţurcă se poate califica la Euro încă de mâine, singura condiţie fiind ca Bulgaria să nu câştige în deplasarea din Albania.

Bulgarii, atac jenant la Mutu

Presa de la sud de Dunăre îl critică într-un mod colorat pe Adrian Mutu, care a spus după meciul cu Olanda că nu-i vrea pe bulgari la Euro, pentru că "nu sunt civilizaţi". Ziarul bulgar "7 Zile Sport" a replicat: "Bieţii români vor continua să înmoaie mămăliga în icre negre şi tot nu se vor civiliza nici peste 100 de ani, chiar dacă au intrat în UE.

În loc să se îmbete cu ţuică pentru că sunt aproape calificaţi la Euro 2008, românii preferă să se ia de noi. Cunoscătorul într-ale cocainei Adrian Mutu a explicat după victoria cu Olanda că noi, bulgarii, suntem nişte barbari. Asta demonstrează că, deşi omul nu mai e dependent, nu ştie ce vorbeşte. Dumnezeule, Tu cel care-i închizi pe cei care greşesc şi pe cei ridicoli, de ce le-ai dat drumul românilor pe pământ?".

Piţi, lăudat de olandezi

Selecţionerul român e felicitat de cotidianul olandez "Algemeen Dagblad" pentru modul în care a pregătit meciul de la Constanţa. "România a scos maximum sâmbătă, într-o manieră est-europeană. Faza golului lui Goian trebuie să fi fost una lucrată. Rămâne frustrarea că Olanda n-a deţinut armele pentru a neutraliza intenţiile lui Piţurcă", scriu batavii.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite