"Toure nu este foarte rapid şi nici puternic"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paul Romelot, webmaster la www.fcmetz.com, ne-a explicat că noua achiziţie a giuleştenilor a jucat foarte puţin la echipa franceză: zece meciuri în două sezoane. Ajuns fără prea mare

Paul Romelot, webmaster la www.fcmetz.com, ne-a explicat că noua achiziţie a giuleştenilor a jucat foarte puţin la echipa franceză: zece meciuri în două sezoane.

Ajuns fără prea mare tam-tam în curtea Rapidului, togolezul Sherif Toure a reuşit să-i impresioneze pe giuleşteni astfel că a semnat un contract până în vară, cu drept de prelungire pe încă două sezoane şi va încasa un salariu lunar de 15.000 de euro.

Deşi era anunţat ca o mare speranţă a fotbalului african şi a evoluat la formaţii precum Olympique Marseille sau FC Metz, Toure nu a reuşit să impresioneze la echipele la care a jucat. "La Metz a evoluat în doar 10 partide şi nu a reuşit să marcheze niciun gol, el venind la club în anul 2005. În perioada în care a jucat aici, nu făcea faza defensivă şi, în plus, nu părea prea motivat să joace la Metz. Este un jucător tehnic, care pasează bine, dar care nu este foarte rapid şi nici foarte puternic. Cel mai bine evoluează la mijloc, în partea stângă", ne-a povestit Paul Romelot, webmaster la www.fcmetz.com. Din ce ne-a povestit acesta, Toure a ajuns în curtea francezilor fără ca aceştia să plătească vreun ban, iar situaţia se repetă şi în cazul Rapidului. "El a venit ca jucător liber de contract. Metz nu a plătit nimic pentru aducerea lui. Cei de aici i-au oferit un contract pentru o perioadă de doi ani, după ce l-au văzut în câteva partide amicale. Oricum, este o persoană liniştită, care nu prea merge prin baruri şi, din câte ştiu, nu are probleme medicale. Ştiu însă că are ceva probleme în familie, dar nu pot să spun de ce natură", a mai spus webmasterul.

"În schimb, ştie cu mingea"

Oricum, Toure i-a impresionat pe giuleşteni în perioada petrecută la ProRapid, ceea ce l-a determinat pe secundul Marian Rada să-l laude. "Ştie foarte bine cu mingea. El nu a venit în România foarte bine pregătit fizic, dar cu siguranţă are calităţi, e înalt şi are multă masă musculară. Mai trebuie pus la punct la capitolul viteză", a precizat Rada. În altă ordine de idei, Toure, care are nu mai puţin de 42 de selecţii în naţionala statului Togo, a efectuat deja vizita medicală, iar cea mai mare dorinţă a sa este să bată Steaua şi Dinamo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite