Torje aduce o victorie cât o calificare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de tineret a României a învins cu 1-0 pe terenul Ţării Galilor, acolo unde echipa gazdă nu cedase nici măcar un punct în partidele din preliminarii Tricolorii şi-au păstrat

Echipa de tineret a României a învins cu 1-0 pe terenul Ţării Galilor, acolo unde echipa gazdă nu cedase nici măcar un punct în partidele din preliminarii

Tricolorii şi-au păstrat seria de invincibilitate, mărită la 17 meciuri, obţinând o victorie mare împotriva galezilor prin golul marcat de mijlocaşul dinamovist Gabriel Torje.

Elevii lui Săndoi au început în forţă meciul şi, în minutul 4, Chiacu şi Tudose au fost fiecare aproape de gol, dar nu l-au putut învinge pe portarul galez Hennessey. Treptat, gazdele au pus stăpânire pe joc şi au irosit două ocazii mari la poarta lui Tătăruşanu.

După pauză, galezii şi-a intensificat atacurile punându-l la grea încercare în câteva rânduri pe portarul "tricolorilor". Românii au echilibrat partida şi, în minutul 65, Gabriel Torje a executat excelent o lovitură liberă şi l-a învins pe portarul galez.

Tricolorii au reuşit să apere rezultatul până la final şi au obţinut o victorie care îi apropie de barajul pentru Campionatul European din 2009. Tricolorii mai au nevoie de trei puncte din meciul de acasă cu Ţara Galilor, din luna septembrie şi deplasarea din Bosnia pentru a fi siguri de primul loc în Grupa 10.

Selecţionerul Emil Săndoi a aliniat în meciul de la Wrexham următorul "11": Tătăruşanu - Ninu, Ştefan Radu, Tudose, Sepsi - Chiacu, Torje, Ropotan, Cr. Tănase - B.

România a învins Letonia cu 1-0

Ieri, la Urziceni, România a reuşit să învingă selecţionata similară a Letoniei cu scorul de 1-0 (0-0), după un meci de pregătire în care oaspeţii au preferat să adopte un joc de aşteptare. Cu toate acestea, adversarii au avut cea mai clară ocazie de gol în primele 45 de minute, atunci când Lobonţ a prins lovitura de cap a lui Karlsons.

Fără Mutu şi fără Chivu, tricolorii ar fi putut să deschidă scorul în minutul 23, atunci când lovitura liberă de la 16 metri executată de Dică a fost respinsă de portarul Vannis, goalkeeperul leton respingând apoi şi o torpilă expediată de Tamaş (min. 30).

Dică a deschis scorul în minutul 50, din penalty, după un fault comis de Vannis la Nicoliţă. În minutul 58 oaspeţii au avut şansa să egaleze, însă Karlsons a trimis în transversală. A fost singura şansă a Letoniei de a mai schimba ceva, pentru că până la final tabela a rămas intactă, iar România a învins cu 1-0.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite