Tineretul are meci decisiv în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa naţională de tineret a României va întâlni în această seară, de la ora 21.20, în direct pe TV Sport, selecţionata Germaniei, într-o partidă decisivă pentru accederea în

Echipa naţională de tineret a României va întâlni în această seară, de la ora 21.20, în direct pe TV Sport, selecţionata Germaniei, într-o partidă decisivă pentru accederea în play-off-ul de calificare la Campionatul European de anul viitor.
Tricolorii mici sunt în faţa unul meci crucial care, dacă va fi trecut cu bine, ar putea mări considerabil şansele selecţionatei antrenate de Emil Săndoi de a ajunge, după nouă ani, la un turneu final al Campionatului European. Victoria la limită a nemţilor, scor 3-2 în Irlanda de Nord, cea de-a treia echipă din grupă, a ajutat indirect România, care i-a surclasat cu 3-0 pe britanici în urmă cu trei săptămâni. Astfel, cu un golaveraj superior, elevii lui Săndoi au nevoie doar de o remiză pe pământ german pentru a se califica mai departe. Românii au scăpat şi de unul dintre cei mai periculoşi fotbalişti ai gazdelor, căpitanul echipei, Stefen Kiessling, atacantul lui Bayer Leverkusen, care s-a accidentat în debutul partidei cu Irlanda de Nord şi va lipsi aproape sigur de pe teren în această seară. Partida va fi găzduită de localitatea Wilhelmshaven, un oraş de doar 80.000 de locuitori, situat în nordul ţării, la 50 de kilometri de Bremen. Românii nu vor avea de întâmpinat o atmosferă prea încinsă creată de fani, deoarece arena Jadestadion nu are decât 7.500 de locuri. Antrenorul Emil Săndoi va conta în mare parte pe acelaşi "11" ca şi în partida contra Irlandei de Nord. Singura schimbare s-ar putea să apară în linia ofensivă, unde românii ar putea juca cu un singur vârf, Keşeru, colegul său din atac, Andrei Cristea, urmând să fie înlocuit cu un mijlocaş defensiv, pentru a putea închide mai bine jocul în faţa germanilor, care vor fi obligaţi să atace.
În cazul în care tricolorii obţin calificarea, România va intra în urne la tragerea la sorţi de vineri, de la Nyon, unde se vor stabili întâlnirile din play-off. Acestea se vor desfăşura tur-retur, pe 7/8 şi 10/11 octombrie, iar cele şapte câştigătoare, alături de ţara-gazdă, Olanda, vor participa la Campionatul European care va avea loc în iunie 2007.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite