Timişoara: pleacă Iancu, vine Tender

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Ovidiu Tender a anunţat, ieri, că vrea să preia de la Balkan Petroleum echipa bănăţeană, "ca să sprijine Timişoara" Marian Iancu nu exclude nicio colaborare cu Ovidiu Tender,

Ioan Ovidiu Tender a anunţat, ieri, că vrea să preia de la Balkan Petroleum echipa bănăţeană, "ca să sprijine Timişoara"

Marian Iancu nu exclude nicio colaborare cu Ovidiu Tender, care are o avere estimată la 190 milioane de dolari.

FC Timişoara ar putea continua în Liga I chiar fără sprijinul lui Balkan Petroleum. După ce Marian Iancu a anunţat în repetate rânduri că vrea să se retragă definitiv de la Timişoara, echipa ar putea fi preluată de un alt om de afaceri, Ovidiu Tender.

"Ca să sprijin Timişoara să treacă peste acest moment, mi-am arătat disponibilitatea de a prelua echipa. Am discutat în principiu cu domnul Marian Iancu, astăzi (n.r. ieri), urmează să mă întâlnesc cu autorităţile locale şi voi lua o hotărâre", a declarat Tender pentru cotidianul "Bănăţeanul".

"Documente incomplete la TAS"

Încurajat de apariţia unui nou investitor, Iancu ar lua în calcul şi o colaborare. "Trebuie să recunosc, Tender e mai puternic decât mine, dar dacă va fi nevoie de mine, cu mare plăcere voi ajuta. Cu Tender la conducere, Timişoara ar fi cea mai puternică din Liga I", a declarat Iancu pentru Sport.ro.

În timp ce Timişoara fierbea, Marian Iancu s-a deplasat ieri la sediul Balkan Petroleum din Bucureşti pentru a prezenta documentele cu care vrea să atace decizia depunctării. Din punctul de vedere al finanţatorului lui FC Timişoara, secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, este principalul vinovat pentru situaţia în care a ajuns echipa, penalizată cu şase puncte de FIFA.

"Dacă în scrisoarea trimisă la FIFA se făcea referire la documentele pe care le-am prezentat, atunci judecătorul de la TAS ar fi luat hotărârea cu adevărat în cunoştinţă de cauză. Cei din FRF au trimis un dosar incomplet", a declarat Iancu.

Omul de afaceri susţine că decizia de penalizare a clubului bănăţean nu a fost luată în cunoştinţă de cauză, pentru că, deşi judecătorii de la TAS aveau la dispoziţie toate actele, ei nu puteau să treacă peste un document emis de FRF care atesta că Zambon deţine palmaresul, deşi o instanţă judecătorească din România a dat o sentinţă definitivă şi irevocabilă prin care se dovedea că nu clubul italianului are palmaresul.

"Echipa lui Zambon nu juca nicăieri!"

Pledoaria lui Iancu a fost completată cu acte emise de FRF şi prezentate de secretarul general al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocar.

Acesta susţine că Zambon, care începând cu 2000 a sponsorizat echipa, a cerut ulterior încetarea colaborării. "În 2002, a apărut domnul Andrei Constantin, împreună cu încă vreo doi investitori, şi s-a creat FC Poli 2002 Timişoara, echipă care a fost afiliată şi care a primit din partea FRF toate avizele, sub semnătura lui Kassai.

În martie 2003, s-a dat o dovadă de către FRF prin care se spune că FC Poli 2002 Timişoara a fost afiliată şi este continuatoare a asociaţiei înfiinţate de Viorel Boiţ", a declarat Cojocar.

Ca să sprijin Timişoara să treacă peste acest moment, mi-am arătat disponibilitatea de a prelua echipa
Ovidiu Tender, om de afaceri

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite