Tiberiu Lajos şi Lucian Dan, "zburaţi" din lotul A al arbitrilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La patru partide din ultima etapă din Liga I, arbitrajele au fost sub orice critică. După aproape cinci ore de discuţii, membrii CCA au decis ca "centralii" meciurilor respective să fie

La patru partide din ultima etapă din Liga I, arbitrajele au fost sub orice critică. După aproape cinci ore de discuţii, membrii CCA au decis ca "centralii" meciurilor respective să fie reţinuţi de la delegări.
Lucian Dan a produs o adevărată "explozie" de acuze venite din partea oficialilor Ceahlăului, după partida pe care aceştia au pierdut-o pe teren propriu în faţa formaţiei Poli Timişoara (1-2). "Fluieraşul" a fost notat cu nota 4 de observator.
Ales pe locul 5 pe lista arbitrilor FIFA, "centralul" a fost oprit de la delegări în Liga I în tot acest an. Tiberiu Lajos, a condus partida Poli Iaşi - Steaua (1-1), şi a nemulţumit ambele formaţii, înclinând balanţa pentru bucureşteni, el primind aceeaşi sancţiune ca şi Lucian Dan. Victor Berbecaru, la centru la partida dintre Farul şi FC Naţional, şi Marius Martiş, care a condus meciul dintre CFR şi FC Vaslui (2-2), au primit suspendări pe perioade nedeterminate. Nici asistenţii nu au scăpat de sancţiunile CCA. Cel mai aspru a fost pedepsit Aurel Florescu, pe una dintre tuşe la meciul Ceahlăul - Poli Timişoara, asistent care a fost retrogradat în Divizia D.
Un altul, Bogdan Medrea (Farul - FC Naţional, 1-1), a fost retrogradat în Liga II.
Lajos se apără
"A arbitrat cu greşeli de ambele părţi. Penalty-ul făcut de Goian a fost foarte clar, iar Neşu trebuia avertizat după intrarea aceea dură", a caracterizat prestaţia lui Tiberiu Lajos "vicele" CCA, Marcel Lică.
Timişoreanul însă a spus că deciziile respective au fost bune. "Goian era în afara carelui, ţinerea a fost la limita suprafeţei de pedeapsă. Oricum, nici după ce m-am uitat de câteva ori, de această fază nu sunt sigur. În ce priveşte intrarea lui Neşu, acesta a jucat iniţial mingea. Intrarea dură ce a urmat a fost din inerţie", s-a apărat Lajos.Bossul clubului FC Vaslui, Adrian Porumboiu, nu a fost mulţumit de arbitrajul brigăzii maghiare de la derby-ul dintre Dinamo şi Steaua. "Ungurii n-au fost nici mai buni, nici mai răi decât ai noştri. CCA-ul a greşit că a adus arbitri din Ungaria. Ce să înveţe ai noştri de la ei? Nimic. Dacă tot aduci străini, să aduci din campionate mai puternice, nu de la vecinii noştri, care au campionat destul de slab", a spus Porumboiu, care nu a uitat nici de Tiberiu Lajos, arbitrul care fusese suspendat după meciul FC Vaslui - Dinamo. "Lajos nu poate să arbitreze niciodată bine. Nici nu mă aşteptam la altceva. Cred că ar trebui să-l excludă. Nu vreau să mai aud de el", a tunat Porumboiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite