Thereau: "Cu Lyon mergem la victorie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

9.000 de locuitori, este considerată la nivelul Franţei o comună, cea mai mică unitate administrativă din Hexagon şi, totodată, capitala ţinutului Ardeche. Cum în Privas nu există nicio

9.000 de locuitori, este considerată la nivelul Franţei o comună, cea mai mică unitate administrativă din Hexagon şi, totodată, capitala ţinutului Ardeche. Cum în Privas nu există nicio echipă de fotbal, Thereau a început fotbalul la vârsta de 12 ani la Laragne-Monteglin, orăşel situat la 107 km distanţă, în departamentul Hautes-Alpes, pentru a continua la Gap (2001-2003) şi la US Orleans în campionatul regional. Ultima echipă înaintea saltului în fotbalul profesionist din Belgia a fost SCO Angeres din liga a doua, unde a jucat în sezonul 2005-2006. Chiar dacă mulţi francezi nici nu au auzit de Cyril Thereau, el evoluând la cei 23 de ani ai săi numai în ligile inferioare înainte să plece în Belgia, proaspătul golgheter al Stelei poate face cunoscută micuţa localitate din Alpi. Prima ocazie o reprezintă partida pe care Steaua o va disputa mâine pe terenul eternei campioane a Franţei, Olympique Lyon. Este un meci disputat pe o arenă unde Thereau a privit în copilărie mai multe partide fără să-şi imagineze că într-o zi va veni pe Stade Gerland ca adversar, în cea mai puternică întrecere intercluburi din Europa şi din lume.
"Vor veni toţi prietenii să mă vadă"
Thereau este conştient că jocul reprezintă o şansă unică pentru ca francezii să vadă de ce este în stare. Mai mult, la meci vor veni familia şi toţi prietenii pe care Cyril îi are în Franţa. "Va fi ceva formidabil. Am mulţi prieteni în zona Lyonului, unde am copilărit. Părinţii mei încă locuiesc la Privas şi vor veni la meci. De asemenea, toţi prietenii mei vor veni să mă susţină, pentru că este un meci special. Îmi va fi uşor să joc la Lyon. Mergem acolo să facem o figură frumoasă", a spus Thereau, care a completat că Steaua poate scoate un rezultat pozitiv pe terenul lui OL: "De ce nu? Olympique este deja calificată de pe primul loc, va folosi probabil mai multe rezerve, astfel că avem şansa noastră".
Revine slovenul Darko Ceferin
UEFA a anunţat componenţa completă a brigăzii slovene de arbitri care va conduce meciul dintre Olympique Lyon şi Steaua, programat mâine seară, în ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor. Ceferin va fi ajutat de arbitrii asistenţi Andrej Kokolj şi Milan Kogej, în timp ce arbitrul de rezervă a fost desemnat Robert Krajnc. Ceferin, Kogej şi Kokolj au oficiat şi la meciul Dinamo - Beşiktaş (2-1), din Cupa UEFA, desfăşurat pe 2 noiembrie, Ceferin acordând atunci un penalty în ultimele minute ale meciului pentru Dinamo şi eliminând câte un jucător de la fiecare echipă. De asemenea, Ceferin a arbitrat la centru şi partida Rapid - Paris Saint Germain, din 26 septembrie 2001, întreruptă din cauza unei pene de curent.

Sase stelişti, în pericol de suspendare!Înaintea partidei cu Olympique Lyon, nu mai puţin de şase jucători stelişti sunt pasibili de suspendare pentru următorul meci, cel din şaisprezecimile Cupei UEFA dacă vor primi cartonaş galben pe Stade Gerland. Dintre aceştia, cinci sunt titulari obişnuiţi, Cornel Cernea, Sorin Ghionea, Dorin Goian, Bănel Nicoliţă şi Ovidiu Petre, cel de-al şaselea fiind Daniel Opriţa. Francezii au şi ei doi jucători pasibili de suspendare, Reveillere şi Toulalan, care probabil vor fi menajaţi de antrenorul Gerard Houllier. De asemenea, tehnicianul francez nu va putea conta pe Malouda, suspendat, şi Cacapa, Benzema şi Fred, accidentaţi. Plecarea Stelei în Franţa este programată în această dimineaţă, la ora 10:00, cu o cursă charter care va decola de pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

Stadionul Gerland, monument istoric
Arena pe care Steaua va juca mâine este unul dintre cele mai celebre stadioane din Franţa. Construit în 1920, Stade Gerland găzduieşte meciurile lui Olympique Lyon abia din 1950. Arena a intrat în rândul monumentelor istorice în anul 1967, datorită arcadelor impresionante de la intrarea principală. Stadionul a devenit cunoscut în întreaga lume din cauza unei tragedii petrecute în vara lui 2003, la Cupa Confederaţiilor. În timpul semifinalei dintre Columbia şi Camerun, jucătorul african Marc Vivien Foe s-a prăbuşit pe gazon şi a decedat la scurt timp după ce a fost transportat la spital. Cotat la patru stele de către UEFA, Stade Gerland poate găzdui 43.000 de suporteri. Cum fanii lui OL umplu tribunele la fiecare meci disputat de campioana Franţei în Liga Campionilor, este de aşteptat ca şi partida de miercuri seară să se desfăşoare cu casa închisă. De altfel, un atu al echipei lui Gerard Houllier pe propriul teren este publicul, considerat unul dintre cele mai fierbinţi din Hexagon. Principala rivalitate a fanilor lui Olympique este cea cu suporterii echipei din Saint Etienne, oraş situat la mai puţin de 50 de kilometri de Lyon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite