Tenis-spectacol la Wimbledon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer în cinci seturi (6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7) şi a câştigat în premieră trofeul Considerat un specialist pe zgură, Rafael Nadal a demonstrat că

Rafael Nadal l-a învins pe Roger Federer în cinci seturi (6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7) şi a câştigat în premieră trofeul

Considerat un specialist pe zgură, Rafael Nadal a demonstrat că poate câştiga şi pe alte suprafeţe

Începută cu o jumătate de oră întârziere din cauza ploii, finala masculină dintre Nadal şi Federer a fost cu adevărat fantastică.

Disputată pe durata a aproape cinci ore, partida a fost câştigată de Nadal, scor 6-4, 6-4, 6-7, 6-7, 9-7, care şi-a trecut astfel în cont prima victorie pe iarba londoneză. "Este imposibil să explic ceea ce am simţit la ultima minge. Este turneul meu preferat. Este greu să joci împotriva lui Roger, cel mai bun tenismen din istorie", a spus Nadal, care a menţionat că pentru el era un vis din copilărie să câştige la Wimbledon.

De partea cealaltă, lui Federer nu-i venea să creadă că a pierdut pe suprafaţa sa preferată. "Meciul s-a terminat, sunt dezamăgit, sunt terminat. Fără îndoială a fost un meci foarte frumos pentru spectatori. Nu se poate compara înfrângerea de aici cu cea de la Paris. Aici este un dezastru. La Paris nu însemna nimic", a declarat şi elveţianul.

Rafael Nadal

S-a născut pe 3 iunie 1986 la Mallorca, Spania.
A început tenisul la vârsa de trei ani.
Deţine recordul de cele mai multe victorii consecutive pe o suprafaţă (81), performanţă înregistrată pe zgură.
A câştigat, până acum, 29 de titluri ATP.
Are în cont 19.470.198 dolari.

Roger Federer

S-a născut pe 8 august 1981 la Basel, Elveţia.
A început tenisul la vârsta de şase ani.
Are cele mai multe recorduri: cele mai multe titluri consecutive la Wimbledon (5) şi cele mai multe titluri consecutive la US Open (4).
A câştigat, până acum, 55 de titluri ATP.
Are în cont 41.721.169 dolari.

Inedit

Meciul s-a întins pe durata a patru ore şi 48 de minute, devenind cea mai lungă partidă de tenis jucată vreodată la Wimbledon.

Nadal a devenit al doilea jucător spaniol ce reuşeşte să se impună la Wimbledon, după Manuel Santana în 1966.

John McEnroe, de trei ori câştigător pe iarba londoneză, a spus că finala Nadal-Federer a fost cea mai frumoasă din istoria turneului şi poate chiar a tenisului.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite