Tatăl Nadiei a murit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Afectat de o ciroză hepatică, care l-a ţinut în spital de la Crăciun, Gheorghe Comăneci s-a stins din viaţă ieri-dimineaţă, la vârsta de 76 de ani.

La puţin timp după ce a împlinit 50 de ani, Nadia Comăneci trăieşte unul dintre momentele grele din viaţa ei. Tatăl ei a trecut ieri în nefiinţă. În vârstă de 76 de ani, Gheorghe Comăneci avea ciroză hepatică, el suferind o hemoragie digestivă de Crăciun. Transportat la Bucureşti, acesta a fost supus unor investigaţii, medicii fiind de la început rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire - analizele sangvine au indicat o hemoglobină scăzută (8, în loc de 12), motiv pentru care i s-au făcut transfuzii. "Are insuficienţă hepatică severă, fiind în stare critică", a declarat la acel moment Dragoş Vinereanu, directorul medical al SUUB.

N-a dorit să profite de faima fiicei sale

Ieri, Nadia a fost anunţată de pierderea suferită şi a urcat în avion, venind imediat la Bucureşti. Cum n-a putut să-şi anuleze anumite obligaţii contractuale, soţul ei, Bart Conner, a rămas în Oklahoma City, el urmând a avea grijă şi de Dylan.

Până la sosirea ei în România, de formalităţile legate de preluarea şi transportarea trupului neînsufleţit la Oneşti s-a ocupat fratele Nadiei, Adrian Comăneci. Nadia nu doreşte ca acest eveniment trist din viaţa ei să fie mediatizat excesiv. Din acest motiv, nu se cunosc prea multe informaţii legate de locul şi ziua înmormântării tatălui ei. Apropiaţii ei nu ştiau ieri dacă ceremonia religioasă va avea loc la Oneşti sau la Hârja, o localitate aflată la 13 kilometri de oraşul moldav, de unde se trage Gheorghe Comăneci. Tatăl Nadiei era un om discret, care, cel puţin în ultimii ani, apărea rareori în public alături de „Zeiţa de la Montreal".

După despărţirea de Ştefania, produsă la sfârşitul anilor '70, Gheorghe Comăneci a rămas la Oneşti, iar după căderea lui Ceauşescu şi-a deschis acolo o afacere cu murături care i-a adus aprecierea localnicilor. Cu toate că nu mai era atât de apropiată de tatăl ei, aşa cum se întâmpla în copilărie - acesta discuta mereu cu Bella Karolyi despre viitorul ei în gimnastică - Nadia l-a ajutat periodic cu bani pe acesta. Gheorghe Comăneci n-a vizitat-o niciodată în America, lipsind vara trecută şi de la inaugurarea sălii din Oneşti ce poartă numele campioanei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite