Tănăsie, campion european la box

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românul Sorin Tănăsie a făcut un meci excelent în gala de la Valencia, de vineri noapte, şi l-a dominat net pe spaniolul Karim Quibir Lopez, deţinătorul centurii de campion continental, care

Românul Sorin Tănăsie a făcut un meci excelent în gala de la Valencia, de vineri noapte, şi l-a dominat net pe spaniolul Karim Quibir Lopez, deţinătorul centurii de campion continental, care se acordă doar ţărilor care fac parte din Uniunea Europeană.

Meciul s-a terminat după cele 12 reprize, victoria lui Tănăsie fiind indubitabilă. Loviturile sale precise, combinate cu multe mişcări rapide de picioare l-au "tocat" încet, dar sigur pe Lopez. "Pantera" a devenit campion european EBU-EU la categoria cocoş. Succesul de la Valencia a consemnat al 14-lea succes al lui Tănăsie din carieră (şase au fost obţinute prin KO) din 15 partide disputate (o partidă s-a terminat la egalitate).

Tănăsie nu a fost singurul român care a boxat în gala de la Valencia. Viorel Simion a obţinut şi el o victorie spectaculoasă la categoria pană, înainte de limită, învingându-l pe columbianul Euclides Espitia. Lucian Bot a reuşit un KO rapid, chiar în prima repriză a meciului cu portughezul Nuno Da Silva, La categoria uşoară, venezueleanul Pedro Pena l-a învins la puncte, după şase reprize, pe românul Eugen Stan.

Nici Cosmin Pârvu nu a avut parte de o soartă mai bună, tânărul de 18 ani fiind bătut prin KO tehnic de spaniolul Sento Martinez, în limitele categoriei welter. Gala a avut parte şi de un meci feminin, în care Corina Cârlescu a snopit-o în bătaie pe Marta Rumbo, la categoria muscă, prin KO tehnic în repriza a doua.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite