Tamaş, ieftin şi bun

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celtic îl va achiziţiona pe fundaşul lui Auxerre şi se interesează de Răzvan Raţ, deşi ar fi vrut să cumpere doi jucători din selecţionata Rusiei Prestaţiile naţionalelor de fotbal

Celtic îl va achiziţiona pe fundaşul lui Auxerre şi se interesează de Răzvan Raţ, deşi ar fi vrut să cumpere doi jucători din selecţionata Rusiei

Prestaţiile naţionalelor de fotbal la Euro 2008 dau tonul pe piaţa transferurilor. De această situaţie s-au lovit scoţienii de la Celtic Glasgow, care vor ruşi, dar îşi permit români.

Transferul lui Gabriel Tamaş de la Auxerre la Celtic Glasgow e o chestiune de zile. Fundaşul român a fost monitorizat de mai multe cluburi din Anglia, Spania şi România, însă a ales să joace pentru Celtic, echipă care domină fotbalul scoţian alături de concitadina Rangers.

Dorit de antrenorul Gordon Strachan, Tamaş spune că e încântat de o mutare pe Celtic Park. "Mi-ar plăcea să merg la Celtic. Îmi amintesc că am fost pe stadion în urmă cu mai mulţi ani şi nu-mi venea să cred ce atmosferă este, cu zgomotul făcut de fani şi pasiunea lor", a declarat românul, care l-a impresionat pe Strachan prin evoluţiile sale de la Euro 2008.

Jirkov şi Pavliucenko au refuzat

Celtic, club care îl are pe lista de transferuri şi pe Răzvan Raţ, a dezvoltat o pasiune pentru fotbaliştii români, după ce a încercat mai întâi piaţa din Rusia. Din păcate pentru alb-verzi, cei doi jucători doriţi, Iuri Jirkov (ŢSKA Moscova) şi Roman Pavliucenko (Spartak Moscova), au refuzat din start ideea de a evolua în Scoţia.

Cei doi semifinalişti ai Euro 2008 aveau şi preţuri extrem de mari, aşa că, susţin surse apropiate clubului scoţian, Gordon Strachan a pus ochii pe "haiducii lui Piţurcă". Tamaş va costa doar 4,5 milioane de euro, în timp ce Raţ e vândut destul scump da Şahtior, dar la sume care nu se apropie de cele ale ruşilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite