Taifunul de Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltchim a spulberat, scor 36-23, pe Ferencvaros Budapesta în prima manşă a semifinalelor Cupei Cupelor la handbal feminin Oltchim a învins la 13 goluri diferenţă pe Ferencvaros în

Oltchim a spulberat, scor 36-23, pe Ferencvaros Budapesta în prima manşă a semifinalelor Cupei Cupelor la handbal feminin

Oltchim a învins la 13 goluri diferenţă pe Ferencvaros în meciul tur din semifinalele Cupei Cupelor şi este cu un picior în ultimul act al competiţiei. Suporterii români au câştigat la rândul lor duelul cu 150 de maghiari, majoritatea sub influenţa alcoolului şi extrem de irascibili.

În faţa unei săli arhipline, în jur de 3.000 de spectatori, care au susţinut echipa din Vâlcea pe toată durata celor 60 de minute, fetele lui Tadici au făcut instrucţie cu o echipă maghiară, scor 36-23 (18-14), care nu a putut ţine ritmul decât în prima repriză. Dacă rezultatul la pauză a fost unul destul de echilibrat, debutul părţii a doua a însemnat şi desprinderea pentru Oltchim. După ce în primele 30 de minute avusese destule ezitări între buturi, Huţupan a închis poarta, în timp ce Luca, Meiroşu şi Gâlcă nu au irosit niciuna din şansele pe care le-au avut în atac.

De asemenea, Valentina Elisei a fost cea mai bună de pe teren, chiar dacă a marcat doar trei goluri. În cele din urmă a fost un succes clar, la 13 goluri diferenţă, dar antrenorul vâlcencelor rămâne precaut şi nu se vede deja în finală. "Am destulă experienţă şi nu mă arunc cu capul înainte. Fetele au respectat tot ceea ce le-am zis, iar prestaţia lor a fost bună, mai ales în ceea ce priveşte faza defensivă, în repriza a doua. Au închis excelent semicercul. Sincer să fiu, mă gândeam la o victorie la opt-nouă goluri, înainte de meci", a spus, la finalul întâlnirii, Gheorghe Tadici. În ceea ce priveşte duelul din tribune, publicul român a dominat clar disputa cu cei aproape 150 de maghiari. Fin cunoscător al handbalului, publicul vâlcean a făcut show pe toată durata meciului. De la strigătul numelui fiecărei jucătoare în parte la prezentarea din debutul meciului până la încurajări, atunci când golurile nu veneau ori Huţupan nu avea intervenţiile dorite. Returul este programat sâmbăta viitoare, la Budapesta.

Galeria maghiară şi-a dat în petic

De partea cealaltă, galeria lui Ferencvaros, considerată cea mai periculoasă din Ungaria, nu a ezitat să-şi dea în petic. Dacă supremaţia vâlcencelor pe terenul de joc nu le-a dat prea multe motive de satisfacţie pe parcursul jocului, oaspeţii noştri şi-au dat în petic la final. "Gypsy", "mamaliciki" şi huiduielile cu degetul din mijloc ridicat au fost ceea ce au putut arăta suporterii maghiari, mulţi dintre ei sub influenţa alcoolului. De altfel, jandarmii i-au oprit pe cinci dintre ei să intre în sală înaintea partidei din cauza stării avansate de ebrietate.

Nu ne considerăm deja calificaţi. Ne aşteaptă infernul la Budapesta, dar avem puterea de a învinge şi în deplasare .
Gheorghe Tadici, antrenor Oltchim

Înainte de meci le-am spus colegelor că putem învinge la 12-13 goluri, şi iată că am reuşit. Ne-a ieşit aşa cum ne-am dorit.
Steluţa Luca, inter Oltchim

Misiune dificilă pentru Jolidon şi HC Roman

Cele două reprezentante ale României în semifinalele Challenge Cup, U Jolidon Cluj şi HC Roman, nu au reuşit să obţină rezultate care să dea speranţe deosebite la calificarea în ultimul act. Clujencele au învins la doar două goluri diferenţă pe teren propriu, scor 32-30, formaţia croată RK Tresnjevka Zagreb, iar returul se anunţă unul de foc. Handbalistele de la HC Roman au pierdut cu 19-23 în faţa sârboaicelor de la HC Naisa Nis şi vor trebui să facă un meci excelent în manşa a doua, acasă, pentru a prinde finala. Ambele partide retur sunt programate săptămâna viitoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite