Symons, al 24-lea deces în Raliul Dakar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foşti câştigători ai celebrei competiţii au dat sfaturi concurenţilor pentru a evita tragediile

să ajungă la el. Ieri a fost zi de doliu pentru toţi participanţii la dura competiţie, iar sportivii adunaţi în tabăra de la Foum Zguid au fost avertizaţi asupra pericolelor care îi aşteaptă la tot pasul.
Românii sunt în top 100
Câştigătorul de anul trecut, spaniolul Marc Coma, americanul Chris Blais şi francezul Cyril Despres (câştigător în 2005) i-au sfătuit pe concurenţi, fiecare în limba natală, să fie cât mai prudenţi. "Drumul este lung până la Dakar. Fiţi prudenţi. Încetiniţi mereu când mergeţi prin praf. Mergeţi în grupuri. Nu părăsiţi niciodată ruta din road-book, unde sunt indicate toate pericolele. Scădeţi ritmul când sunteţi obosiţi. Găsiţi-vă ritmul de dimineaţă, când aveţi rezervorul plin", a sunat mesajul celor trei către colegii lor. Altfel, motocicliştii români rămăseseră în prima sută în ierarhie şi după terminarea etapei a patra, Emanuel Gyenes ocupând poziţia 68 în clasamentul general, în timp ce Marcel Butuză se afla pe 80. Ieri a fost programată etapa a cincea, între Ouarzazate şi Tan-Tan, un traseu foarte greu de 775 de kilometri, dintre care 325 de probă specială.

Accidente mortale de-a lungul istoriei în celebrul raliu
1979: Motociclistul Patrick Dodin a decedat în urma unei căzături, în timp ce încerca să-şi fixeze casca la plecarea spre etapa Agadez-Tahoua.
1982: Olandezul Bert Oosterhuis moare în urma unei căzături de pe motocicleta sa Yamaha, între Quatre Chemins şi In Ecker.1986: Pe drumul de legătură spre Sete (sudul Franţei), motociclistul japonez Yasuo Kaneko este ucis de un automobilist. Pe 14 ianuarie, la 8 km de Gourma-Rharous, pe malul Nigerului, un teribil accident de elicopter îl ucide pe creatorul raliului, Thierry Sabine.
1988: Kees Van Loevezijn, navigatorul olandez al camionului DAF condus de Van de Rijt este omorât după ce a fost proiectat de un şoc în afara cabinei. Patrick Canado este ucis pe loc după o coliziune cu un alt concurent.
1991: Charles Cabannes, pilot francez al unui camion de asistenţă, este ucis de un glonţ tras de un necunoscut în Mali.
1996: Între Foum El Hassan şi Smara, Laurent Gueguen îşi pierde viaţa în urma exploziei camionului său.
2002: Daniel Vergnes, preparatorul maşinilor echipei Toyota Trophy, moare pe drumul de legătură în etapa a 11-a din Mauritania.
2003: La prima sa participare la Dakar, navigatorul Bruno Cauvy a decedat în timp ce traversa dunele, în ultima etapă din Libia.
2005: Motociclistul amator spaniol Jose Manuel Perez moare la vârsta de 41 de ani, la patru zile de la o căzătură petrecută între Zouerat şi Tichit (Mauritania).
2006: Motociclistul australian Andy Caldecott (KTM) moare după o căzătură survenită între Nouakchott şi Kiffa (Mauritania).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite