Suporterii vor putea cumpăra acţiuni la Rapid în doi-trei ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi va avea loc, la hotelul Crowne Plaza, şedinţa Adunării Generale a FC Rapid, care va consfinţi înfiinţarea societăţii pe acţiuni care va gestiona activitatea clubului de fotbal. Deşi

Astăzi va avea loc, la hotelul Crowne Plaza, şedinţa Adunării Generale a FC Rapid, care va consfinţi înfiinţarea societăţii pe acţiuni care va gestiona activitatea clubului de fotbal.
Deşi Jean Valvis, reprezentant La Dorna, a declarat că această mutare a fost făcută pentru că se vrea "performanţă şi din punct de vedere administrativ", mişcarea este impusă şi de noul manual de licenţiere, care prevede o totală transparenţă financiară. "E momentul ca toate cluburile să treacă pe acţiuni. Bugetul trebuie făcut pe 18 luni, iar indicatorii financiari sunt verificaţi la fiecare şase luni. De asemenea, trebuie schimbat şi managementul. Dacă nu se respectă aceste cerinţe, cluburile nu se vor mai putea înscrie în campionat", declara pentru ziarul Adevărul, Viorel Duru, directorul departamentului de licenţiere din cadrul FRF, la sfârşitul anului trecut. Între timp, dinamoviştii s-au transformat în societate pe acţiuni, iar astăzi a venit rândul Rapidului. Din câte se pare, George Copos va fi preşedintele Consiliului de Administraţie, în timp ce Dinu Gheorghe îşi va păstra funcţia de preşedinte executiv. "Lista privind acţionarii este deschisă. Până acum am primit foarte multe oferte pe care urmează să le analizăm. Pentru Lukoil însă e mai greu să participe la această acţiune pentru că, în cazul lor, deciziile sunt luate la Moscova. Principal acţionar va fi vechiul club. Nu golim din patrimoniul istoric, le dăm în contraparte 7-10 la sută din noul SA, iar deciziile vor fi luate de un colectiv de investitori", ne-a declarat Jean Valvis, care crede că Dinu Gheorghe va rămâne la Rapid, cel puţin pe termen scurt. "Avem o echipă cu performanţă, ce are un mandat clar: cupa, campionatul şi un parcurs cât mai lung în UEFA. Dar, pe termen lung, vom avea nevoie de persoane care să se ocupe de marketing sportiv, drepturile de televizare şi alte astfel de probleme. În acel moment, fie specializăm oameni din interior, fie aducem pe cineva din afară care va trebui să lucreze cu cei rămaşi în club", a mai spus Valvis. Acesta este de părere că, în doi-trei ani, suporterii, şi nu numai, vor putea cumpăra acţiuni la clubul giuleştean.
Constantin Tampiza: "Mă gândesc să achiziţionez câteva acţiuni"
Chiar dacă firma pe care nu o reprezintă nu se va număra prin acţionarii de la Rapid, Constantin Tampiza, managerul general pe România al Lukoil, intenţionează să cumpere câteva acţiuni. "Mă gândesc să achiziţionez câteva acţiuni, ceva simbolic, pentru că nu sunt aşa de bogat încât să fiu pe picior de egalitate cu La Dorna", a spus Tampiza. Transformarea clubului în societate pe acţiuni i-a făcut fericiţi pe suporteri, care speră ca George Copos să nu mai decidă singur asupra viitorului clubului. "Să vedem cum va arăta societatea. Echipa ar putea să nu mai depindă de bunul plac al unui singur om. Să sperăm că acţionarii vor fi societăţi puternice, cu imagine curată şi dorinţă de performanţă", a scris "FC Altona" pe site-ul suporterilor giuleşteni, în timp ce "lolik 19" crede că nu se va schimba nimic la Rapid: "Sincer, nu văd nici o schimbare pentru că tot Copos deţine capitalul majoritar, deci tot el va lua deciziile. Copos nu este prost deloc, e un bun afacerist. Păcat că nu a sesizat că Rapidul nu este o afacere".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite