Suporteri mulţi, locuri puţine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi clubul clujean va pune la dispoziţia suporterilor lui Chelsea aproximativ 1.000 de bilete, numărul fanilor englezi ar putea fi de patru ori mai mare. În ceea ce priveşte suporterii

Deşi clubul clujean va pune la dispoziţia suporterilor lui Chelsea aproximativ 1.000 de bilete, numărul fanilor englezi ar putea fi de patru ori mai mare.

În ceea ce priveşte suporterii celorlalte echipe cu care CFR va juca, numărul suporterilor este sub 4.000. Aceasta va fi o mare problemă, întrucât, conform unui calcul din 2006 al Direcţiei Judeţene de Statistică, municipiul Cluj-Napoca oferă numai 3.387 de locuri de cazare.

"În plus, deşi gradul de ocupare al hotelurilor din Cluj-Napoca este de circa 30%, toamna, după 15 septembrie, încep târgurile, conferinţele şi simpozioanele, care pot să aducă gradul de ocupare al acestora la 90%", a susţinut directorul agenţiei de turism clujene Eximtur, Radu Morariu.

Budapesta, o soluţie?

În aceste condiţii, se pot pune la dispoziţie locurile de cazare din celelalte localităţi ale judeţului. În luna iunie 2008, conform direcţiei de statistică, Clujul oferea 6.299 de locuri de cazare.

Morariu consideră însă că mai mult de 1.000 de suporteri nu se vor caza în Cluj. "Este clar că atât englezii, cât şi italienii şi francezii vor veni la Cluj cu avioanele.

E prea mult să vină cu autocarele şi preţul pentru avion e cam acelaşi. Acestea va trebui să fie chartere, întrucât cursele regulate vor oferi locuri pentru maximum 150 de persoane. În aceste condiţii, nu are niciun rost să se mai cazeze o noapte la Cluj, dacă avioanele îi aşteaptă în aeroport", a precizat Morariu.

Pentru cei aproximativ 1.000 de suporteri străini care vor dori să doarmă la Cluj, oraşul va putea oferi cazare numai dacă data meciului nu coincide cu data unui târg, a unei conferinţe sau al unui simpozion. În caz contrar, cazările s-ar putea face în oraşele din apropiere, Târgu Mureş, Alba, Timişoara sau chiar Budapesta.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite