Superstiţiosul Omer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei de handbal UCM Reşiţa, care joacă azi manşa secundă a finalei Challenge Cup, nu îşi schimbă vestimentaţia din partidele pe care nu le pierde. Meciul retur cu norvegienii

Antrenorul echipei de handbal UCM Reşiţa, care joacă azi manşa secundă a finalei Challenge Cup, nu îşi schimbă vestimentaţia din partidele pe care nu le pierde. Meciul retur cu norvegienii de la Drammen se joacă azi, de la ora 20.15

UCM Reşiţa are şansa, în această seară, de a repeta performanţa de anul trecut a Stelei. După egalul de pe teren propriu cu Drammen, scor 26-26, în manşa tur a finalei, bănăţenii au doar varianta victoriei în Norvegia pentru a cuceri Cupa Challenge. Partida va fi transmisă în direct de TV Sport, de la ora 20.15.

Cel mai titrat antrenor din ultimii ani în handbalul masculin românesc, Aihan Omer, vrea să-şi treacă în palmares şi un prim trofeu european. "Eu cred că avem şanse mari în Norvegia, chiar dacă mulţi afirmă contrariul. Nu contest valoarea celor de la Drammen, dar finalele sunt întotdeauna echilibrate şi se joacă până în ultimele minute. Iar nouă pot spune că ne convine acel egal. Ne-am mai calificat fără să obţinem victoria acasă. Ca să fiu sincer, mizez pe naivitatea norvegienilor. Las să se creadă ei ca şi învingători şi să le suflăm cupa de sub nas", a precizat antrenorul, care, după meciul tur, s-a arătat nemulţumit de prestaţia portarilor, dar se aşteaptă ca aceştia să se revanşeze astăzi. "Din păcate, la meciul tur, mai mulţi titulari au evoluat mai slab. Nici Butulija, nici Tucanu n-a jucat aşa cum mi-aş fi dorit. Ca să nu mai vorbesc de portari. M-am uitat la finalul meciului tur pe o statistică a paradelor portarilor. Al lor a scos 17 mingi, ai noştri, cinci", a mai adăugat Aihan Omer. Pentru a fi sigur de câştigarea trofeului, Omer va purta hainele în care nu a pierdut niciun joc. "Îmi iau treningul pe care l-am purtat în tur cu mine în Norvegia. Sper să-mi poarte noroc şi de data aceasta", a dezvăluit antrenorul.

Challenge Cup, fosta "Cupă a Oraşelor"

Cupa Challenge reprezintă a patra întrecere handbalistică de pe "bătrânul continent" după Liga Campionilor, Cupa EHF şi Cupa Cupelor. Trofeul pentru care se luptă reşiţenii îşi trage seva din fosta "Cupă a Oraşelor" ce adună de regulă la start echipe din localităţi cu un număr mic de locuitori. Actuala denumire a fost dată la startul sezonului 1999-2000. Steaua este ultima câştigătoare.

Drammen, o istorie scurtă

Adversara Reşiţei în ultimul act al Challenge Cup nu este una dintre echipele de tradiţie în Norvegia. Clubul a fost înfiinţat în luna martie a anului 1992 şi a venit în urma unei fuziuni între două echipe regionale. Un an mai târziu, Drammen a retrogradat în liga secundă, dar a revenit după numai un sezon în primul eşalon. A urmat apoi o ascensiune incredibilă a celor din Drammen, care în 1995 au cucerit "Cupa Oraşelor", vechea denumire a Cupei Challenge.

Reşiţenii au un buget anual de 400.000 de euro

Câştigarea Cupei Challenge ar însemna pentru reşiţeni împlinirea unui sezon în care şi-au depăşit obiectivul.

"Am depăşit ceea ce ne-am propus. Nu ne gândeam că vom ajunge în finala Challenge Cup", spune Aihan Omer, antrenorul care în actualul campionat a învins Steaua, Dinamo şi Minaur Baia Mare. Cu un buget de peste 400.000 de euro pe an, bănăţenii pot spune că se bat şi la capitolul financiar cu Steaua ori Dinamo, care nu sar cu mult peste 500.000 de euro. În plus, au la echipă şi cel care este considerat la ora actuală cel mai bun antrenor din handbalul masculin românesc, care mai are contract până în vara anului 2008, cu opţiune de prelungire. Împreună cu Omer şi cu mari speranţe în cel mai bun jucător, sârbul Butulija, un handbalist plătit cu aproape 50.000 de euro pe an, reşiţenii speră mult de la viitoarul sezon. "Vom trage la titlu. Avem forţa să ne batem cu Steaua, Dinamo ori HCM Constanţa", confirmă Aihan Omer.

Îmi iau treningul pe care l-am purtat în tur în Norvegia. Sper să-mi poarte noroc şi de data aceasta. Trofeul trebuie să rămână în România.
Aihan Omer,
antrenor UCM Reşiţa

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite