Superpremii pentru olimpici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un medaliat român cu aur la Beijing va încasa în jur de 135.000 de euro, de zece ori mai mult decât un american Speriat probabil de faptul că România nu se va prezenta onorabil la de la

Un medaliat român cu aur la Beijing va încasa în jur de 135.000 de euro, de zece ori mai mult decât un american

Speriat probabil de faptul că România nu se va prezenta onorabil la de la Beijing, statul a început să arunce cu bani în olimpici. Astfel, o medalie de aur câştigată în China valorează 135.000 de euro.

Pe lângă aceste premii, medaliaţii vor mai primi şi o rentă viageră ce reprezintă 1,5 salarii medii brute pe economie. În 2004, Cătălina Ponor, la sol şi bârnă, Monica Roşu, la sărituri, şi Camelia Potec, la 200 metri liber, sunt singurele sportive care au luat medalia de aur la individual. Alte patru medalii de aur au fost obţinute de cei de la canotaj, precum şi de echipa de gimnastică.

Prin comparaţie, americanii oferă 15.000 de dolari pentru o medalie de aur, 10.000 de dolari pentru o medalie de argint şi 7.500 de dolari pentru o medalie de bronz.

Dar yankeii obţin bani mult mai mulţi din contractele publicitare în cazul în care devin campioni olimpici.

Şi alte ţări care au şanse reduse la obţinerea unei medalii de aur oferă mulţi bani pentru ca un sportiv să se întoarcă din China cu cel mai bun rezultat.

Astfel, un campion indonezian va încasa 105.876 de dolari, polonezul va primi 70.000 de euro, iar maghiarul se va alege cu 60.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite