Superderby-uri în Anglia şi Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La primul său meci de la şocul plecării antrenorului portughez, Chelsea se deplasează astăzi pe Old Trafford Manchester United - Chelsea e marele derby care vine cât se poate de prost

La primul său meci de la şocul plecării antrenorului portughez, Chelsea se deplasează astăzi pe Old Trafford

Manchester United - Chelsea e marele derby care vine cât se poate de prost pentru "albaştri", afectaţi de accidentări şi încă în stare de şoc după despărţirea de Jose Mourinho.

Sir Alex Ferguson îi va oferi astăzi botezul de foc noului boss de la Chelsea, Avram Grant, în direct pe Eurosport 2, de la ora 18.00. Timpul nu are răbdare cu jucătorii lui Chelsea. Joi au aflat că cel mai de succes antrenor din istoria clubului, Jose Mourinho, a părăsit corabia albastră. Astăzi trebuie să facă faţă unuia dintre cele mai grele meciuri ale sezonului: cu Manchester United, chiar în templul campionilor, Old Trafford.

Iar noul antrenor Avram Grant are probleme pe toate fronturile. Contestat deja de suporteri şi considerat unul dintre cei care au pregătit îndepărtarea lui Mourinho, antrenorul israelian trebuie să înfrunte pe United fără Drogba, Lampard, Carvalho, Ballack, Pizzarro şi Bridge, toţi accidentaţi. Conform presei britanice, cei care sunt apţi fizic de joc au probleme din cauza şocului suferit la îndepărtarea lui Mourinho.

Aproape toţi au fost aduşi la Chelsea de antrenorul portughez şi sunt voci care susţin că mulţi vor să plece, acum că mentorul lor a fost îndepărtat.

Pentru Manchester, un adversar rănit vine la momentul potrivit. Campioană en-titre, United a început slab actualul sezon şi are doar 11 puncte din primele şase etape, în ciuda campaniei de achiziţii de 75 milioane de euro din această vară.

AS Roma întâlneşte pe Juventus Torino în primul şoc al acestei stagiuni de Serie A

Lucrurile s-au schimbat pentru Juventus, revenită în prima ligă italiană după exodul de un an în Serie B.

Eternă favorită la titlu, echipa lui Ranieri joacă astăzi la Roma din postura de outsider, în faţa unei echipe care a avut un start perfect în Liga Campionilor la mijlocul acestei săptămâni. Derby-ul va fi transmis în direct de BoomSport One, de la ora 16.00.

Lideri după primele trei etape, romanii visează deja la stagiunea 2000-2001, când Fabio Capello i-a condus spre titlu. Singura problemă e că startul lor perfect a venit graţie victoriilor cu modestele Siena, Reggina şi Palermo. Astăzi, fosta echipă a lui Chivu va avea ocazia să-şi măsoare puterile cu Juventus, într-o partidă care se va juca cu casa închisă, organizatorii aşteptând 70.000 de spectatori pe Olimpico.

Roma joacă din postura de favorită astăzi, în condiţiile în care oaspeţii au absenţe notabile, printre care cele ale lui Camoranesi, Boumsong şi Grygera. În schimb, echipa locală poate alinia o formulă asemănătoare cu cea din meciul de Liga Campionilor cu Dinamo Kiev, câştigat cu scorul de 2-0. Cel mai probabil, Ludovic Giuly va fi marea noutate a lui Spalletti, francezul urmând să-l înlocuiască în primul unsprezece pe Amantino Mancini.

Partida dintre Roma şi Juve va fi şi lupta între cei mai buni marcatori în activitate din Serie A. Francesco Totti (AS Roma) ocupă primul loc al acestui top, cu 153 de reuşite, în timp ce Alessandro Del Piero (Juventus) se află pe a cincea poziţie, cu 135 de goluri. David Trezeguet, care va fi titular pentru "Bătrâna Doamnă" în această seară, ocupă locul opt, cu 99 de goluri

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite