Supercupă pentru Rapid, antrenament pentru Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

vede în partida de mâine un bun prilej pentru a-şi pune la lucru elevii într-un meci tare, finanţatorul Gigi Becali spune că nu-l interesează deloc jocul. "Nu mă interesează Supercupa. S-o ia

vede în partida de mâine un bun prilej pentru a-şi pune la lucru elevii într-un meci tare, finanţatorul Gigi Becali spune că nu-l interesează deloc jocul. "Nu mă interesează Supercupa. S-o ia rapidiştii, mie nu-mi trebuie. Noi i-am scos din cupele europene. şi eu, dacă eram în locul lor, vă daţi seama ce oftică aveam. Zece ani de acum încolo o să dureze această ură. Supercupa României? Le-am luat titlul, i-am scos afară din Cupa UEFA...", a declarat Gigi Becali. De partea cealaltă, giuleştenii vor să câştige pentru a-şi lua revanşa după titlul pierdut în faţa roş-albaştrilor. "Să nu se mai prezinte la meci şi să ne dea nouă trofeul. Nu ne-ar sta rău cu încă o supercupă în palmares", a spus căpitanul Vasile Maftei. Partida din această seară va fi condusă la centru de arbitrul Alexandru Tudor, cel care a fost aproape de a suspenda, din cauza comportamentului suporterilor, derbiul dintre cele două echipe din toamna anului trecut, încheiat nedecis, scor 0-0.

Argăseală nu-i de acord cu Becali
Chiar dacă cei mai importanţi oficiali din Ghencea, Gigi Becali şi Mihai Stoica, au declarat în nenumărate rânduri că nu-i interesează Supercupa României, ca de altfel nici Cupa României, există în club şi persoane care doresc câştigarea acestui trofeu. "Noi suntem interesaţi, pentru că este pus în joc un trofeu împotriva echipei rivale. Dorim acest trofeu la fel de mult cum îl vrea şi Rapidul", a declarat directorul executiv, Valeriu Argăseală. Chiar dacă şi-a ironizat puţin adversarii, oficialul roş-albaştrilor le-a urat un parcurs cât mai bun în Cupa UEFA. "Noi nu avem ce revanşă să ne luăm în faţa giuleştenilor, pentru că am câştigat campionatul", a precizat fostul arbitru. De partea cealaltă, Constantin Zotta a spus că, din respect pentru suporteri, trebuie ca alb-vişiniii să trateze meciul cu respect. "Ne dorim a patra supercupă. Din respect pentru suporteri, FRF şi sponsori, trebuie tratat acest meci cu seriozitate", a menţionat secretarul general al Rapidului.

Interes redus din partea fanilor
Deşi este un derbi care aduce faţă în faţă cele mai puternice echipe din ultimul an, Supercupa nu se bucură de prea mult interes din partea fanilor. Astfel, până ieri, se vânduseră doar câteva mii de bilete, situaţie care diferă radical de nebunia creată de dubla înfruntare dintre cele două echipe din sferturile Cupei UEFA.

Fără şase jucători
Rapidul nu va putea conta pe câţiva jucători din lot din cauza suspendărilor dictate în ultima etapă din campionat, în partida dintre Jiul şi Rapid. Din echipa lui Răzvan Lucescu nu vor face parte Vasile Maftei, Marius Constantin, Romeo Surdu şi Dănuţ Coman. Pe lângă aceştia, în tribune se vor mai afla şi Marius Măldărăşanu şi Ionuţ Rada, accidentaţi. Din echipa din sezonul trecut mai lipsesc şi Daniel Pancu şi Daniel Niculae, transferaţi în străinătate, şi Viorel Moldovan, retras din fotbal.

Măsuri de securitate sporite
Partida dintre cele două mari rivale este tratată cu seriozitate maximă de autorităţi, care vor apela la 900 de jandarmi, 400 de poliţişti, 150 de poliţişti comunitari, şi 150 de stewarzi vor fi mobilizaţi pentru a asigura ordinea la înfruntarea dintre Steaua şi Rapid.
Suporterii Stelei vor avea acces la tribuna I, sectoarele 41-44, peluza a II-a, sectoarele 25-28. Accesul se va face numai prin strada Maior Coravu, Bulevardul Basarabiei şi strada Vasile şerbănică.

Victorii la scor în 1998 şi 1999
Supercupa României a dat ocazia celor două mari rivale să-şi regleze conturile rămase deschise în campionat. Astfel, în două ediţii succesive, Steaua şi Rapid s-au umilit reciproc, echipa învingătoare fiind de fiecare dată cea care câştigase şi campionatul. Astfel, pe 9 septembrie 1998, Steaua a surclasat Rapidul cu 4-0, în timp ce peste un an, pe 6 octombrie 1999, giuleştenii şi-au zdrobit rivala cu 5-0.

Câştigătoarele Supercupei
Steaua Bucureşti - 1994, 1995, 1998, 2001
Rapid Bucureşti - 1999, 2002, 2003
Dinamo Bucureşti - 2005

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite