Supercupa e în Giuleşti!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rapidiştii, la primul meci pe banca tehnică a antrenorului Cristiano Bergodi, au câştigat aseară la lovituri de departajare trofeul, scor 7-6, la finalul unei partide în care marea favorită

Rapidiştii, la primul meci pe banca tehnică a antrenorului Cristiano Bergodi, au câştigat aseară la lovituri
de departajare trofeul, scor 7-6, la finalul unei partide în care marea favorită era campioana en titre Dinamo.

Rapidiştilor le-a convenit înainte de meci statutul de outsider. Spuneau ei că este mai bine ca toată lumea să o laude pe Dinamo, pentru că pe teren vor demonstra că au valoare şi că doresc trofeul, chiar dacă finanţatorul Copos avea alte opţiuni.

Derularea ulterioară a finalei a demonstrat că fotbalul îi răsplăteşte doar pe cei care joacă. Burdujan a marcat în prelungiri şi meciul părea că a fost tranşat de giuleşteni, dar Dănciulescu a marcat cu trei minute înainte de final. Îmbrăcată în haine noi, la propriu şi la figurat, şi cu un sistem nou de joc (4-4-2), echipa giuleşteană a părut mai proaspătă şi s-a impus destul de greu, dar victoria a fost meritată.

Premisele le-au convenit de minune campionilor, care, cu excepţia începuturilor de repriză, au dominat categoric ostilităţile. Excelent aranjaţi tactic, roş-albii şi-au făcut de cap ratând ocazii cât pentru trei partide, spre stupoarea lui Mircea Rednic. Cu un cvartet pe care şi l-ar dori orice tehnician (Zicu, Bratu, Niculescu şi Dănciulescu), "câinii" s-au distrat totuşi cu fundaşii centrali ai vişiniilor, doar lipsa de concentrare la finalizare menţinând scorul alb pe tabelă.

Pulhac, singurul care a ratat un penalty


Faza din minutul 59 a fost grăitoare pentru desfăşurarea generală a întâlnirii. Bratu şi Zicu i-au umilit pe Maftei şi Constantin, chiar şi pe Bozovici, dar nu au marcat pentru că l-au avut în faţă pe Coman, care ar trebui felicitat pentru evoluţia de aseară. Şi uite aşa, cu o echipă în genunchi şi alta indolentă şi cu un Bratu care nu a rezistat fizic 90 de minute, fiind schimbat, câştigătoarea s-a decis în prelungiri. Au urmat 30 de minute care au făcut mai mult decât primele 90.

Mai întâi a venit golul lui Burdujan, care l-a făcut pe Borcea să plece de la oficială. Dar meciul nu s-a terminat, pentru că nu a vrut Dănciulescu, care a forţat ca Supercupa să ajungă la loviturile de departajare. Loteria penalty-urilor a dat câştig de cauză rapidiştilor, care au transformat toate loviturile de departajare, în timp ce Pulhac a ratat o oportunitate, trimiţând mingea pe lângă poartă.

Cu o politică de transferuri contestată, Bergodi şi Copos zâmbesc, în timp ce "dream-teamul" Dinamo dă primele semne de neputinţă.

Rolling Stones le-a stricat gazonul

Meciul de aseară s-a jucat pe un gazon execrabil, care amintea de cel de la meciul România - Danemarca (2-5) din 2001. Afectat şi de căldură, acesta a fost grav deteriorat de concertul celor de la Rolling Stones, care a avut loc pe 17 iulie. Altfel, deşi căldura nu a fost insuportabilă, meciul a fost întrerupt la fiecare 15 minute pentru hidratarea jucătorilor.

Marian Rada a sărit la Dănilescu

În minutul 44 al partidei, când Săpunaru l-a faultat dur pe Florin Bratu, oficialul dinamovist Constantin Dănilescu a sărit ca "ars" de pe banca de rezerve pentru a cere ca faultul să fie pedepsit cu un cartonaş. În întâmpinare a ieşit secundul rapidist Rada, care l-a împins uşor pe Dănilescu, conflictul fiind dezamorsat de antrenorii Rednic şi Bergodi, care au îndemnat la calm.

Probleme de organizare


Cu două ore înainte de startul partidei, o mare parte a străzilor adiacente arenei "Naţional" din complexul "Lia Manoliu" au fost închise pe distanţe foarte mari, motiv pentru care spectatorii au avut foarte mult de mers pe jos.

Forţele de ordine au dat dovadă de exces de zel, întrebând oamenii unde se duc şi ce caută în zonă, mulţi dintre ei nedorind să meargă la meci, ci în plimbare prin parcurile apropiate. Un grup de suporteri rapidişti a agresat doi fani dinamovişti, aseară, în jurul orei 19:45, cu aproape o oră înainte de startul partidei, conform NewsIn.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite