Sume de transfer record în Bundesliga

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipele din prima ligă germană au cheltuit în această vară peste 170 milioane de euro pe jucători, înaintea unuia dintre cele mai disputate sezoane ale ultimului deceniu. Campionatul va

Echipele din prima ligă germană au cheltuit în această vară peste 170 milioane de euro pe jucători, înaintea unuia dintre cele mai disputate sezoane ale ultimului deceniu. Campionatul va începe pe 10 august

Cluburile nemţeşti au băgat mâna în buznar mai mult ca niciodată pentru următoarea stagiune. Superputerea Bayern Munchen a ratat în premieră calificarea în Liga Campionilor, clasându-se pe locul patru, pierzând zeci de milioane de euro.

Pentru a fi siguri că situaţia nu se va mai repeta, bavarezii nu s-au zgârcit din punct de vedere financiar, cheltuind peste 70 milioane de euro! Bundesliga 2007-2008 va fi una de interes şi pentru România, care are şapte reprezentanţi în această competiţie.

Pe 10 august va începe cel de-al 45-lea sezon de Bundesliga, competiţie care a debutat în 1963. Noua stagiune se anunţă a fi una dintre cele mai interesante din istorie, cel puţin din două motive. Mai întâi, valoarea jucătorilor care au ales să joace în prima ligă germană este net superioară celor care au plecat spre alte campionate.

În al doilea rând, Bayern Munchen promite un sezon al revenirii în topul fotbalului mondial, după ce sezonul 2006-2007 s-a încheiat cu o catastrofă pentru acest club de tradiţie. Bavarezii au ratat după 10 ani calificarea în Liga Campionilor, terminând pe locul 4, după VfB Stuttgart, Schalke 04 şi Werder Bremen.

Marica, cel mai scump de la VfB

Campionul mondial Luca Toni şi vicecampionul mondial Frank Ribery (Bayern Munchen) se numără printre cele mai importante sosiri în Bundesliga, în timp ce românul Marica, cel mai scump transfer din istoria lui VfB Stuttgart, ocupă locul patru într-un clasament al importurilor de lux.

Asta în timp ce la capitolul plecări Owen Heargraves, cumpărat de englezii de la Manchester United, este cel mai important nume.

A mai părăsit Bundesliga şi "vetereanul" Roy Makaay, dat la Feyenoord, dar şi o serie de vedete plecate gratis în alte ţări, precum Pizzaro (Chelsea), Metzelder (Real Madrid) sau Voronin (Liverpool).

Şapte români, în cărţi

Nu mai puţin de şapte fotbalişti români iau startul în acest sezon de Bundesliga. Pe lângă Marica vor mai evolua Sergiu Radu şi Vlad Munteanu (ambii WfL Wolfsburg), Albert Streit (Eintracht Frankfurt), Ovidu Burcă, achiziţionat de Energie Cottbus de la echipa de Liga II, FC Naţional în această vară, şi Tararache şi Filipescu, promovaţi cu MSV Duisburg.

Invers a mers Laurenţiu Reghecampf, care a retrogradat cu Alemannia Aachen.

Fostul stelist a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Alemanniei în campionatul trecut, reuşind să scoată nu mai puţin de şapte penalty-uri şi contribuind decisiv la cea mai mare performanţă a echipei anul trecut, eliminarea lui Bayern Munchen din Cupa Germaniei.

Bayern Munchen, favorită la pariuri

Cu "vulpoiul" Ottmar Hitzfeld la timonă, Bayern este considerată de casele de pariuri drept favorită la titlu. Gamebookers, de exemplu, le dă bavarezilor o cotă de 1.60, aceştia fiind urmaţi de Werder Bremen (4.50), de Schalke (8.50) şi de campioana en-titre VfB Stuttgart (11.00). La cota lui Bayern a contribuit şi absenţa echipei din grupele Ligii Campionilor, Cupa UEFA fiind considerată o competiţie mai lejeră pentru Ribery şi ceilalţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite