Suferinta pentru Steaua:2-1 cu Zaglebie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua e la un pas de grupele Ligii Campionilor. A învins chinuit pe Zaglebie Lubin şi la Bucureşti, după 1-0 în deplasare, prin reuşitele lui Nicoliţă şi Zaharia, şi s-a calificat în turul

Steaua e la un pas de grupele Ligii Campionilor. A învins chinuit pe Zaglebie Lubin şi la Bucureşti, după 1-0 în deplasare, prin reuşitele lui Nicoliţă şi Zaharia, şi s-a calificat în turul trei preliminar la capătul unui meci, pe alocuri, dramatic.

Trupa lui Gică Hagi s-a impus greu în faţa lui Zaglebie Lubin, scor 2-1, după ce polonezii reuşiseră să deschidă scorul. Mai grav a fost faptul că polonezii au dominat mare parte din joc, cu greu aducându-ne aminte ca un adversar din străinătate să preseze atât de tare chiar în Ghencea.

Contraatacul a fost arma cu care Zaglebie era aproape de a-i lăsa pe stelişti fără grupele Liga Campionilor. Polonezii au jucat cu încăpăţânare ce au învăţat acasă şi le-au dat mari bătăi de cap elevilor lui Hagi, reuşind să deschidă scorul în minutul 29, după o gafă de proporţii a portarului columbian Zapata.

În stilul predecesorilor Carlos şi Andrey, goalkeeperul stelist a scăpat o minge simplă în faţă, permiţându-i lui Stasiak să egaleze situaţia generală. În confuzia care s-a instaurat în tabăra gazdelor, Bănel Nicoliţă s-a transformat în eroul serii, graţie golului reuşit în minutul 37, cu un şut din lovitură liberă.

Dorel, mutare inspirată

Mijlocaşul a fost de altfel unul dintre cei mai buni oameni ai lui Hagi, în condiţiile în care cuplul Neaga-Dică a rămas dator. Un al doilea erou al Stelei s-a arătat după pauză, într-un moment în care polonezii căutau golul victoriei şi, implicit, al calificării. Introdus în minutul 79, fostul jucător al Gloriei, Dorel Zaharia, a reuşit golul izbânzii, profitând de un şut al lui Ovidu Petre respins greşit de goalkeeperul polonez.

A fost primul moment de relaxare şi pentru Gică Hagi, care şi-a văzut echipa suferind pe tot parcursul meciului, dar şi lovitura de graţie dată unei echipe luptătoare, dar limitată din punct de vedere tehnic.

Suntem fericiţi! Am făcut rugăciuni toată repriza a doua, dar pot spune că suntem, 90 la sută, în grupele Ligii Campionilor. Fiecare dintre jucători va primi câte 165.000 de euro! Asta e prima pentru accesul în Ligă.
Gigi Becali

Polonezii ne ironizează

Antrenorul lui Zaglebie Lubin, Czeslaw Michniewicz, s-a declarat mulţumit că niciun fan stelist nu a mai intrat pe teren. Apoi a criticat arbitrajul, pe care l-a considerat pro-Steaua.

Deşi au încercat să fie diplomaţi, oficialii lui Zaglebie au scăpat câteva săgeţi la adresa Stelei, echipă care s-a impus aseară cu 2-1. Patronul Robert Pietryszyn a spus că nu vede unde s-au dus banii lui Gigi Becali, în timp ce antrenorul polonezilor a acuzat un presupus henţ al steliştilor la o lovitură liberă care putea fi decisivă în rezultatul final.

"Au fost şi nişte decizii ciudate ale arbitrilor care au dus la eliminarea echipei mele. Jucătorii mei mi-au spus că unul din fundaşii Stelei a jucat handbal la o lovitură liberă de-a noastră. Steaua a fost mai bună cu două goluri decât noi şi atât", a declarat antrenorul lui Zaglebie, Czeslaw Michniewicz, care a ţinut să-i ironizeze pe adversarii de ieri-seară.

"Am jucat mai bine decât la Lubin pentru că publicul nu ne-a afectat. E bine că nu a intrat nimeni pe terenul de joc", s-a amuzat polonezul, făcând aluzie la incidentul de la amicalul Stelei cu Charleroi, când un suporter a pătruns pe teren. În schimb, patronul grupării din Lubin crede că face treabă la fel de bună ca omologul său de la Steaua cu mai puţini bani.

"Steaua e echipă bună, dar nu s-a văzut diferenţa dintre bugetele celor două echipe", a declarat Robert Pietryszyn. Semnează şi Herea.Va fi prezentat azi Conform impresarului Ana-Maria Prodan, telenovela Herea a luat sfârşit, mijlocaşul urmând a fi prezentat astăzi ca noul jucător al Stelei. "Transferul se va finaliza curând. Herea va juca la Steaua", a declarat Prodan despre jucătorul care a fost prezentat în această vară şi la rivala Rapid. Pentru fotbalistul lui FC Naţional, Steaua va plăti 2,5 milioane de euro.

Cu BATE Borisov în turul trei

Steaua va întâlni în turul trei preliminar al Ligii Campionilor pe campioana Belarusului, BATE Borisov. Bieloruşii au remizat cu islandezii de la Hafnarfjordur, scor 1-1, calificându-se cu scorul general de 4-2. În al treilea tur s-a calificat şi Şahtior Doneţk. Echipa lui Mircea Lucescu a învins pe Pyunik Erevan şi în retur, scor 2-1, după 2-0 în prima partidă.

Sunt bucuros, deoarece această victorie îmi oferă timp pentru a face echipa şi mai puternică
Gică Hagi

Nemulţumiţi de organizare

Site-ul oficial al formaţiei Zaglebie Lubin a publicat impresiile polonezilor după prima zi petrecută în Bucureşti. Oaspeţii au criticat traficul foarte aglomerat din Capitală: "Din maşini se auzeau tot felul de genuri muzicale, de la disco la latino, fiind o dezordine totală pe străzi". Polonezii au fost impresionaţi de tribuna oficială a arenei din Ghencea, dar au criticat organizarea. "Delegaţia a fost nevoită să aştepte câteva minute până când un angajat a deschis porţile", menţionează sursa citată.

Steaua are cotă 101 la 1 Vicecampioana României este cotată de casa de pariuri britanică Gamebookers cu şanse de 101 la 1 să câştige trofeul UEFA Champions League.

Favorită este FC Barcelona (cotă 5.00), urmată de Chelsea (cotă 7.00) şi Real Madrid (cotă 7.00). Steaua este a 24-a favorită, la egalitate cu echipe precum Sporting Lisabona, Dinamo Kiev, CSKA Moscova, Toulouse, Şahtior Doneţk şi Anderlecht.

Becali a stat doar 15 minute la dineu
Patronul Stelei nu a rezistat decât un sfert de oră la dineul oficial la care au fost invitaţi conducătorii formaţiei Zaglebie Lubin. Latifundiarul i-a dăruit o icoană preşedintelui Robert Pietryszyn, după care a plecat: "Am venit din politeţe şi din respect. Am stat doar 15 minute pentru că nu am astâmpăr", a precizat Becali, care l-a lăsat la masă pe Valeriu Argăseală.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite