Suferinţă de la un Golan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tricolorii au pierdut aseară la Tel Aviv, asta şi pentru că au jucat în zece după eliminarea lui Ovidiu Petre. Prestaţia naţionalei a fost însă una jenantă, departe de pretenţiile unei

Tricolorii au pierdut aseară la Tel Aviv, asta şi pentru că au jucat în zece după eliminarea lui Ovidiu Petre. Prestaţia naţionalei a fost însă una jenantă, departe de pretenţiile unei participante la Euro 2008.

Adevărat meci de pregătire pentru naţionala României, aseară la Tel Aviv, cu Israelul. Rămaşi în zece după eliminarea corectă a lui Ovidiu Petre ("23), urmată imediat de golul lui Golan, tricolorii au evoluat bezmetic, fără a-şi crea prea multe ocazii clare de înscriere. Doar Mutu şi Lobonţ şi-au demonstrat clasa, mult prea puţin pentru o naţională care tânjeşte la titlul european.

Primul meci al tricolorilor în 2008 nu a fost deloc unul reuşit. Contra unei reprezentative, Israel, care a demonstrat şi aseară că nu mai joacă demult fotbal după ureche, elevii lui Victor Piţurcă au arătat ca o echipă adunată de pe plajă. Începutul amicalului, derulat în faţa unor tribune golaşe (o măsură de securitate din cauza atentatelor din ultimele zile), a fost lipsit de interes.

"Noroc" cu Ovidiu Petre, care a fost eliminat după ce a lovit un adversar fără minge. Uluiala tricolorilor a persistat un minut, suficient pentru ca Golan să înscrie, după ce a scăpat de marcajul lui Goian. Cele două faze au dat peste cap toate planurile lui Piţurcă. Cociş ar fi putut egala ("29), dar lovitura sa de cap s-a oprit în transversala lui Awat, care a însemnat singura ocazie a noastră din primele 45 de minute. Şi Strul ("40) ne-ar fi putut ajuta, acesta fiind aproape de un autogol.


Mult mai animată a fost repriza a doua, chiar dacă nu s-a mai înscris. Dar ocaziile importante tot la buturile lui Lobonţ s-au înregistrat, goalkeeperul dinamovist salvându-ne de o ruşine în minutul 58, când a scos magistral şutul lui Barda.


Cu un Mutu care a vrut să facă de toate şi nu a reuşit nimic, tricolorii au evoluat şters în continuare, fără nicio idee tactică, arătând ca o echipă oarecare. Noroc că până la Euro mai e timp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite