Străpuns de o suliţă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săritorul în lungime francez, Salim Sdiri, a fost la un pas de moarte în timpul concursului de Golden League, de la Roma. Acesta s-a trezit străpuns în spate, în zona coastelor, de suliţa

Săritorul în lungime francez, Salim Sdiri, a fost la un pas de moarte în timpul concursului de Golden League, de la Roma. Acesta s-a trezit străpuns în spate, în zona coastelor, de suliţa lansată de finlandezul Tero Pitkamaki, care a alunecat în momentul aruncării la proba sa.

Concursurile de lungime şi aruncarea suliţei se desfăşurau concomitent. Sdiri, atins, a rămas un moment în genunchi, cu suliţa înfiptă în spate. După ce i-a fost acordat primul ajutor chiar pe pistă, medaliatul cu bronz la europenele idoor de anul acesta a fost transportat la o clinică, în timp ce Pitkamaki a rămas răvăşit, cu capul în mâini, pe stadion. Suliţa i-a fost scoasă din trup de săritorul italian Andrew Howe, aflat la numai un metru de francez în momentul accidentului.

Potrivit medicilor, suliţa nu a provocat o rană profundă, iar Sdiri, perfuzat, era conştient în ambulanţa care l-a transportat de urgenţă la Policlinica Gemelli. Francezul chiar a cerut să-i fie recuperat sacul în care avea actele, semn bun pentru cei care îl însoţeau şi care au crezut la început că este o accidentare gravă. Salim a fost externat ieri. Ultimul eveniment de acest gen a avut loc în ianuarie anul acesta, atunci când campionul olimpic la decatlon, Roman Sebrle, a fost străpuns de o suliţă în timpul şedinţei de antrenament şi a avut nevoie de nu mai puţin de 11 copci!

Oprea, locul 6

Altfel, revenit în circuitul internaţional după nouă luni de absenţă, românul Marian Oprea a terminat pe locul 6 în proba de triplusalt, cu o săritură de 16,67 metri. Vicecampionul olimpic de la Atena (2004) nu a fost chiar în apele sale şi a fost departe de podium. Primul în concursul de la triplusalt a ieşit multiplul campion olimpic şi mondial, suedezul Christian Olsson, care a izbutit să se impună cu o săritură ce a măsurat 17,19 metri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite