Stop CFR Cluj!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialii clujeni acuză Steaua de complot după ce liderul Ligii I a pierdut la Iaşi printr-un penalty controversat acordat de arbitrul Augustus Constantin. Înfrângerea cu scorul de 0-1 în

Oficialii clujeni acuză Steaua de complot după ce liderul Ligii I a pierdut la Iaşi printr-un penalty controversat acordat de arbitrul Augustus Constantin.

Înfrângerea cu scorul de 0-1 în faţa Politehnicii Iaşi a dat frâu liber acuzelor lansate de preşedintele lui CFR Cluj, Iuliu Mureşan. În minutul 70, arbitrul Augustus Constantin a acordat uşor o lovitură de pedeapsă la o intervenţie a lui Dani asupra lui Bernsjak, iar Andrei Cristea a înscris singurul gol al partidei.

Finalul jocului i-a găsit pe clujeni mai furioşi ca niciodată. "CFR-ul a fost executat, pentru că nu a fost penalty. Steaua e ajutată sistematic de arbitri, iar toate greşelile de arbitraj ajută în mod direct sau indirect pe Steaua. Însă pentru a cuceri titlul trebuie să luptăm mult mai mult decât până acum, pentru că de acum luptăm împotriva întregului sistem", a spus Mureşan. Antrenorul clujenilor, Ioan Andone, a recunoscut intenţia căpitanului Eugen Trică de a scoate echipa de pe teren: "Nu avem scuze că am pierdut, dar nici penalty nu a fost. Trică a venit la mine, mi-a zis: <> . I-am spus că trebuie să jucăm pentru oamenii de la stadion. Trebuie să ne revenim, campionatul îl câştigi cu mintea".

Faza loviturii de pedeapsă de la Iaşi a fost discutată aprins de oamenii de fotbal. Doi dintre foştii mari arbitri, Adrian Porumboiu şi Ion Crăcinescu, au păreri opuse. "Indiscutabil a fost penalty. S-a văzut clar că la Iaşi am avut de-a face cu un arbitru corect, un fundaş fraier şi un atacant deştept. A existat contact între jucători, iar atacantul a profitat de această eroare", a declarat Porumboiu la Realitatea TV. Ion Crăciunescu l-a contrazis însă pe vasluian: "Atacantul a început căderea mai devreme de contactul cu jucătorul de la Cluj. N-a fost contact, deci nu a fost nici penalty".

>> Liga I a deve- nit stâna lui Becali. Miercuri o să vedeţi a doua hoţie în fotbalul românesc, când Steaua va câştiga la masa verde. Acest campionat este cumpărat Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj

Ziarul "Adevărul" propune o soluţie de compromis în criza declanşată după derby-ul Rapid - Steaua, preluând ideea redactorului-şef adjunct de la "Evenimentul Zilei", Grigore Cartianu.

Principiul este simplu şi urmăreşte să readucă o brumă de încredere într-o competiţie mai murdară ca niciodată: campionatul intern, şi aşa măcinat de scandaluri, are nevoie de decizii clare şi de puncte câştigate doar pe gazon, nu prin birourile de la Casa Fotbalului.


Federaţia Română de Fotbal a amânat vineri să ia o decizie, prelungind suspansul până miercuri.
Dacă va fi aplicat regulamentul în litera lui va dezavantaja Rapidul care va pierde cu 3-0. În cazul în care decizia va fi blândă şi va stipula rejucarea partidei, Steaua are de gând să facă scandal, inclusiv la Lausanne, după cum se lăuda sâmbătă patronul stelist Gigi Becali.


"Steaua merită să câştige puncte doar pe terenul de joc, nu la masa verde", argumentează Cartianu, care lansează ideea jucării partidei din minutul 71, ceea ce reprezintă, în cele din urmă, un fapt moral. E adevărat: agreat de rapidişti, neagreat de stelişti care s-ar mulţumi cu trei puncte. "Rapid merită să piardă, pe mâna organizării, cele trei puncte, adică să fie depunctată, dar şi le poate recupera dacă învinge Steaua", admite Grigore Cartianu, care este de acord că huliganismul propriilor fani trebuie sancţionat.

Ce merită Steaua?
"Să joace ultimele 20 de minute, putea egala joi sau chiar câştiga. Nimeni nu ştie cum vor evolua lucrurile. Are şansa ei şi trebuie să i se dea acest drept", susţine Cartianu, care explică raţiunea propunerilor sale: "Pentru o asemenea formulă sau una asemănătoare trebuie găsite şi <> regulamentare.

Dar şi multă înţelepciune într-o federaţie care, până acum, nici n-a anticipat, nici n-a rezolvat marile crize". Ziarul "Adevărul" susţine propunerile lansate de Grigore Cartianu care oferă un compromis corect din mai multe puncte de vedere: Rapid este depunctată, meciul continuă, iar formaţia din Ghencea are şansa să marcheze.

>> Steaua merită să câştige puncte doar pe terenul de joc, nu la masa verde
Grigore Cartianu

Ce propuneri susţine ziarul "Adevărul"

Ultimele 20 de minute ale meciului să se joace de la scorul 1-0 pentru Rapid

Rapid să fie depunctată pentru slaba organizare din meciul de joi

Terenul de joc din Giuleşti să fie suspendat minimum 4 etape

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite