Stoichiţă preia Vasluiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul în vârstă de 54 de ani s-a înţeles ieri cu Adrian Porumboiu, iar săptămâna viitoare va fi prezentat într-o conferinţă de presă După un scurt periplu în Cipru, la Aris

Antrenorul în vârstă de 54 de ani s-a înţeles ieri cu Adrian Porumboiu, iar săptămâna viitoare va fi prezentat într-o conferinţă de presă

După un scurt periplu în Cipru, la Aris Limassol, Stoichiţă va antrena o echipă care a terminat campionatul în genunchi, cu o serie de eşecuri lamentabile.

Returul de campionat a fost unul de coşmar pentru vasluieni. Eşec cu Steaua, scandal cu demiterea lui Dorinel Munteanu, instalarea lui Emil Săndoi pentru o scurtă perioadă şi o serie de înfrângeri, unele dintre ele destul de dubioase.

"E adevărat că sunt la Vaslui, am discutat cu domnul Porumboiu, însă am şi eu nişte condiţii pe care le vreau rezolvate. Apoi, de săptămâna viitoare, probabil o să semnăm şi actele. Nu vreau să păţesc ce am păţit la Farul, unde am plecat după doar 10 zile", ne-a declarat ieri Mihai Stoichiţă, care a încheiat conturile cu Aris Limassol din Cipru.

Porumboiu se grăbeşte

Stoichiţă are o carte de vizită interesantă, antrenând până acum naţionalele Armeniei, statului Panama, dar şi Kuwait. De asemenea, a condus pe Steaua, Oţelul, Farul Constanţa şi Aris Limassol. Graba cu care Adrian Porumboiu încearcă înregimentarea lui "Lippi", aşa cum este poreclit Stoichiţă, are la bază faptul că FC Vaslui se va alinia la startul Cupei Intertoto, competiţie care începe deja pe 21 iunie.

Asta dacă "galben-verzii" vor primi undă verde după scandalul cu Oţelul Galaţi. Şedinţa Curţii de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) va avea loc mâine şi va lua în discuţie litigiul între FC Vaslui şi Oţelul privind participarea în Cupa UEFA-Intertoto.

Comisia de Apel a FRF a decis pe 6 mai ca Oţelul Galaţi să pierdă la "masa verde" meciul cu FC Vaslui, din etapa a 23-a a Ligii I, scor 1-1 pe teren, pentru că i-a folosit pe Gabriel Paraschiv şi Janos Szekely, fiind în stare de suspendare după decizia Comisiei de Disciplină, dar cu drept de joc după apel.

Marius Stan e sigur pe Oţelul

Astfel, FC Vaslui a urcat pe poziţia a şaptea în clasament, în locul Oţelului, şi va reprezenta România în Cupa UEFA Intertoto. Dacă persoanele de la CAF vor menţine rezultatul obţinut pe teren, atunci Oţelul ar ajunge la 48 de puncte, iar FC Vaslui la doar 45. "Conform ROAF, am respectat regulamentul.

Acum, Comisia de Apel, dar în altă componenţă, a dat altă decizie, total aberantă. Fostul preşedinte al Comisiei, Filipescu, a demisionat din cauză că o anumită persoană a intervenit în acest caz. Sunt convins că cei de la CAF sunt bine ancoraţi în realitate.

Noi deja ne-am pregătit strategia şi programul pentru această vară şi în legătură cu Intertoto, unde sunt sigur că merităm să participăm şi, de ce nu, să ajungem iar în Cupa UEFA", a spus directorul general de la Oţelul, Marius Stan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite