"Stejarii" s-au făcut de râs la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa de rugby a României a fost învinsă, scor 12-22, de formaţia Rusiei, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor Cu un nou cuplu de antrenori pe banca tehnică,

Echipa de rugby a României a fost învinsă, scor 12-22, de formaţia Rusiei, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Naţiunilor

Cu un nou cuplu de antrenori pe banca tehnică, Marin Moţ şi Mircea Paraschiv, şi cu un lot format din jucători tineri, din campionatul intern, naţionala de rugby a României a pierdut fără drept de apel în faţa Rusiei, pe stadionul "Arcul de Triumf". Începutul de meci ne -a dat posibilitatea să visăm la victorie după ce Dumbravă ne-a adus în avantaj, 6 - 0, marcând din două penalităţi.

În ultimele două minute ale primei reprize însă, ruşii au marcat două eseuri, unul transformat, şi au trecut în avantaj, 6-12. Dumbravă mai reuşeşte să transforme o penalitate şi ne menţine în joc. La pauză, scorul era 9-12. În repriza a doua, România a încercat să înscrie rapid, însă abia în minutul 65 a adus Dumbravă egalarea, tot cu o penalitate.

Rusia a revenit brusc în joc, a transformat o penalitate, şi a mutat jocul mai mult la centrul terenului. Dar, tot pe final de repriză, oaspeţii mai reuşesc un eseu şi o transformare, iar scorul a devenit 12-22. Într-un alt meci al acestei competiţii, Spania a învins cu scorul de 46-0 formaţia Cehiei. În urma acestor rezultate, România ocupă locul patru în clasamentul competiţiei, cu şapte puncte, după trei meciuri, lider fiind Spania - 12 puncte, dar din şase jocuri disputate.

România, campioană europeană U-19

Înfrângerea din faţa Rusiei a mai fost îndulcită de succesul repurtat de selecţionata Under-19, care a câştigat Campionatul European de rugby, competiţie care a avut loc în Belgia. Astfel, românii s-au calificat la Campionatul Mondial U-20 din 2008, seria a doua.

În finala competiţiei, România a învins Polonia cu 29-0, înscriind cinci eseuri. Punctele au fost marcate de Ivan, Zamfir, Petreanu şi Munteanu, de două ori, care au înscris eseurile, în timp ce Ivan a transformat şi două încercări.

>> Nu au fost jucători care să mă mulţumească. Au fost însă unii care m-au decepţionat. Am avut jucători care au stat la cutie, nu s-au remarcat cu nimic.

Marin Moţ,
antrenor România

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite