"Stejarii" merg la Cupa Mondială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa României a învins, în deplasare, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 43-20 (17-8), în cel de-al doilea meci din cadrul grupei B de calificare la Cupa Mondială din anul 2007. Acest succes,

Echipa României a învins, în deplasare, reprezentativa Spaniei, cu scorul de 43-20 (17-8), în cel de-al doilea meci din cadrul grupei B de calificare la Cupa Mondială din anul 2007. Acest succes, coroborat cu victoria obţinută săptămâna trecută în faţa Georgiei, scor 20-8, le asigură tricolorilor prezenţa pentru a şasea oară consecutiv la turneul final, care va avea loc în Franţa.
Deşi au atacat încă din startul partidei, având mai multe ocazii favorabile de a deschide scorul, "stejarii" s-au văzut conduşi cu scorul de 8-3 în minutul 29. Gazdele punctaseră printr-un eseu şi un dropgol, în timp ce fundaşul Vlaicu transformase o lovitură de pedeapsă. Finalul primei reprize ne-a aparţinut, Gontineac reuşind un prim eseu pentru tricolori, care apoi au primit un eseu de penalizare, în urma unei faze în care Toderaşc a fost blocat neregulamentar în momentul în care se pregătea să culce balonul în terenul de ţintă advers. Vlaicu a transformat ambele încercări, astfel că la pauză ai noştri conduceau cu 17-8. Aspectul jocului a rămas neschimbat şi la reluare, plusul de valoare făcând ca diferenţa pe tabelă să crească. În repriza secundă, România a mai marcat patru eseuri, prin Dascălu, de două ori, Merşoiu şi Vlaicu, trei dintre ele fiind transformate de acelaşi Vlaicu. "Este o zi cât se poate de fericită pentru mine. Ne-am calificat la Cupa Mondială şi acesta e cel mai important obiectiv pe care l-am îndeplinit. Regret doar că în prima repriză am fi putut da cel puţin trei eseuri în plus. În repriza a doua au fost nişte greşeli, dar către final am reuşit să trecem peste ele. S-a văzut un progres în jocul liniei de trei sferturi, dar mai sunt multe lucruri de perfecţionat până la Cupa Mondială. Deocamdată nu mă gândesc decât la următoarea partidă, cea cu Scoţia, din 11 noiembrie", a declarat managerul Robert Antonin, care a început meciul cu următoarea echipă: Vlaicu Fercu, Dascălu, Gontineac, Brezoianu Dimofte, Sârbu Raţiu, Toniţă, Corodeanu - Cristian, Socol Toderaşc, Mavrodin, P. Bălan. Au mai jucat: B. Bălan, Calafeteanu, Merşoiu, Zebega, Popescu şi Nicolae. La Cupa Mondială de anul viitor, România va face parte din grupa C şi va întâlni Italia (12 septembrie), Scoţia (18 septembrie), o echipă venită din recalificări (25 septembrie) şi Noua Zeelandă (29 septembrie).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite