"Stejarii" au fost învinşi la scor de naţionala Scoţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentativa României a pierdut cu scorul de 6-48 (3-20) meciul-test disputat sâmbătă, la Edinburg, în compania Scoţiei, unul dintre adversarii pe care îi vom întâlni şi la Cupa Mondială

Reprezentativa României a pierdut cu scorul de 6-48 (3-20) meciul-test disputat sâmbătă, la Edinburg, în compania Scoţiei, unul dintre adversarii pe care îi vom întâlni şi la Cupa Mondială de anul viitor. A fost cea mai mare diferenţă înregistrată vreodată în întâlnirile directe dintre cele două echipe.
Pe un stadion, Murrayfield, surprinzător de gol, în tribunele căruia au luat loc doar vreo 12.000 de spectatori, cele două echipe au demonstrat de ce una joacă în Turneul celor şase Naţiuni, iar cealaltă trebuie să se mulţumească doar cu participarea la Cupa Europeană a Naţiunilor. Înaintea meciului, antrenorul scoţienilor, Mike Hadden, le-a cerut elevilor săi să marcheze cel puţin 60 de puncte. Aceştia n-au putut îndeplini solicitarea tehnicianului, dar tot au reuşit să obţină cea mai clară victorie din istoria meciurilor dintre cele două echipe. Până acum, cel mai mare scor fusese 60-19 pentru Scoţia, în 1999. Fără Sârbu, Fercu, Toderaşc, Merşoiu şi Manta, toţi accidentaţi, "stejarii" au fost depăşiţi clar la toate capitolele. În timp ce gazdele au reuşit să marcheze nu mai puţin de şapte eseuri, ai noştri nu au punctat decât din două lovituri de penalizare, prin fundaşul Florin Vlaicu. Practic, în cele 80 de minute de joc România nu a avut decât o singură ocazie clară de eseu, în secvenţele de final ale primei reprize, când Ovidiu Toniţa a reuşit să culce balonul în terenul de ţintă advers, însă arbitrul australian Matt Goddard, după ce s-a consultat cu arbitrul video, Tim Hayes (ţara Galilor) nu a acordat nimic. Astfel, bilanţul întâlnirilor dintre echipele Scoţiei şi României a devenit 9-2 în favoarea jucătorilor britanici. În celelalte meciuri-test disputate la sfârşitul săptămânii, Argentina a furnizat o mare surpriză, reuşind să învingă Anglia, chiar pe Twickenham, cu 25-18, Australia s-a impus greu, la Roma, tot cu 25-18, iar ţara Galilor a întrecut cu 38-20 o selecţionată a insulelor din Pacific, în timp ce Noua Zeelandă a zdrobit Franţa cu un neverosimil 47-3!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite