"Stejarii" au debutat cu stângul la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata de rugby a României a pierdut cu 18-24 partida jucată contra Italiei. "Stejarii" au evoluat cu mult tupeu contra unei reprezentative a Italiei destul de puternică. Tricolorii au

Selecţionata de rugby a României a pierdut cu 18-24 partida jucată contra Italiei. "Stejarii" au evoluat cu mult tupeu contra unei reprezentative a Italiei destul de puternică.

Tricolorii au condus de două ori pe parcurusl întâlnirii, dar lipsa experienţei i-a făcut să clacheze spre final.

Echipa reprezentativă a României a pierdut cu 18- 24 în faţa Italiei în prima partidă disputată de "stejari" la Campionatului Mondial de rugby din Franţa.

Elevii lui Daniel Santamanas au început prost meciul astfel că, după doar 13 minute italienii conduceau cu 8-0 după un eseu al lui Santiago Dellape şi o lovitură de pedeapsă transformată de Bortollusi. Românii au avut ocazia să reducă din handicap, dar Iulian Dumitra ş a ratat o lovitură de pedeapsă.

Opt minute de senzaţie

"Stejarii" au revenit însă senzaţional pe tabelă după pauză. Astfel, în doar 8 minute, rugbiştii noştri au înscris 12 puncte preluând conducerea, graţie a două eseuri reuşite de Alexandru Manta (43) şi Marius Tincu (47), ultima încercare fi - ind şi transformată de Ionuţ Dimofte. Italienii însă nu s-au pierdut cu fi rea şi şiau demonstrat experienţa şi valoarea căpătate în cadrul Turneului celor Şase Naţiuni.

Un eseu de penalitate şi trei lovituri de pedeapsă transformate de acelaşi Ramiro Pez au dărâmat selec- ţionata noastră care nu a mai reuşit să puncteze decât prin două lovituri de pedeapsă transformate de Ionuţ Dimofte. Scorul fi nal a consemnat o înfrângere la doar şase puncte a echipei noastre naţionale care a plătit tribut jocului slab făcut în atac în prima parte a jocului. Următorul meci al "stejarilor" va avea loc pe 18 septembrie când vor întâlni Scoţia, la Edinburgh.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite