"Stejarii", în Cupa Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lotul de rugby al României va fi compus din jucători din campionatul intern. Echipa naţională de rugby a României va înfrunta duminică, de la ora 13.00, selecţionata Rusiei într-o partidă

Lotul de rugby al României va fi compus din jucători din campionatul intern.

Echipa naţională de rugby a României va înfrunta duminică, de la ora 13.00, selecţionata Rusiei într-o partidă contând pentru ediţia 2007-2008 a Cupei Europene a Naţiunilor, competiţie unde deţine trofeul câştigat în 2006. Majoritatea jucătorilor selecţionaţi sunt din campionatul intern, mulţi dintre ei fiind tineri care vor fi testaţi pentru a face pasul către naţionala mare.

Partida contra Rusiei de duminică este începutul unei noi etape în istoria echipei naţionale fiind urmărită o adevărată reconstrucţie a lotului. Se va merge pe mâna jucătorilor din campionatul intern şi pe tineri sub 22 de ani precum Ciprian Căplescu (Dinamo) sau Ştefan Ciuntu (Univ. Cluj).

Partida contra Rusiei consemnează şi debutul la echipa naţională a antrenorilor Marin Moţ, Mircea Paraschiv şi Alexandru Marin. Rusia a venit la Bucureşti cu jucători care în cea mai mare parte a lor evoluează la cele două forţe ale campionatului rus VVA şi Krasniy-Yar, singurul lor stranier fiind Ostrikov care activează la echipa franceză Agen. În clasamentul competiţiei, România ocupă locul patru, cu şapte puncte după trei partide.

Ruşii - păţiţi la Bucureşti, noi - la Krasnodar

O parte din echipamentul de joc al jucătorilor ruşi a dispărut marţi, oaspeţii acuzând că a fost vorba de furt. FRR le-a trimis oaspeţilor 10 pereche de ghete, iar ruşii şi-au mai cumpărat ieri alte perechi de ghete pentru a acoperi paguba. Şi românii au trecut prin mari peripeţii în Rusia în urmă cu trei ani.

La finalul jocului pierdut cu scorul de 24-33 partida de la Krasnodar, "stejarii" au acuzat o stare de somnolenţă excesivă în timpul meciului. După ce au fost analizate probe de urină de la 12 sportivi, s-a depistat o concentraţie mare de fenotiazine, ceea ce a determinat suspiciunea că lotul român a fost drogat de ruşi pentru a nu putea să-şi apere şansele pe teren.

Arbitraţi de un scoţian

Partida dintre România şi Rusia care va avea loc pe stadionul Arcul de Triumf va începe la ora 13.00 şi va fi condusă la centru de arbitrul scoţian Andrew MacPherson. Biletele la meci pot fi procurate de la sediul FRR şi costă 10 RON (tribuna II), 20 RON (tribuna I), iar copiii sub 14 ani vor avea intrarea gratuită.


Cele trei divizii ale rugby-ului european, în afară de Turneul celor Şase Naţiuni

Divizia 1
România,
Georgia,
Portugalia,
Rusia,
Spania,
Cehia

Divizia 2 A

Belgia,
Germania,
Moldova,
Olanda,
Ucraina

Divizia 2B
Andorra,
Croaţia,
Letonia,
Malta,
Polonia

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite