Ştefan Stoica: "Am simţit că deranjez!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul demis de la Universitatea Craiova spune că sunt mai multe persoane din anturajul echipei care nu l-au înghiţit Remiza albă de acasă, a Universităţii Craiova cu Unirea

Antrenorul demis de la Universitatea Craiova spune că sunt mai multe persoane din anturajul echipei care nu l-au înghiţit

Remiza albă de acasă, a Universităţii Craiova cu Unirea Urziceni, i-a fost fatală antrenorului Fane Stoica. Întrunit de urgenţă, la câteva ore după meci, de către patronul Adrian Mititelu, Comitetul de Urgenţă al juveţilor a decis înlăturarea lui Stoica. Dezamăgirea şi supărarea se puteau lesne descifra ieri din vocea celui poreclit "Mourinho".

- Cum comentaţi decizia demiterii?
- Era o chestie care se urmărea de cam o lună. Este limpede pentru mine că s-a rupt echilibrul echipei. După remiza cu Dinamo, scor 0-0, s-a rupt ceva la echipă, nu ştiu ce. De fapt, nu vreau să spun mai mult acum. Va veni şi ziua aceea. Am fost convins că voi reuşi în ceea ce mi-am propus.

Am luptat din toate punctele de vedere pentru Craiova.

- Vi se pare corect să primiţi vestea prin telefon? Nu era mai normal să participaţi la şedinţă?
- Ba da. Pentru mine nu este corect. Până la urmă, poate eu contez mai puţin pentru că serviciu îmi voi găsi oricum. Important este ca echipa să-şi revină. Cât despre modalitatea prin care am fost informat, v-am spus că am simţit unele disensiuni. Ce-mi pare rău este că acum plec de la Universitatea pe uşa din dos.

- Practic, pe cine aţi deranjat şi de ce?
- Când am venit la această echipă, am vorbit cu domnul Mititelu şi atât. Întrucât răspundeam pentru rezultate, era şi normal să-mi fac singur treaba.

- Sugeraţi că vi s-au impus anumiţi jucători în echipă?
- De vreo trei-patru săptămâni am început să deranjez, repet. Am simţit asta. Unora trebuia să le explic ce fac şi eu nu voiam asta.

- De ce mereu Craiova stă pe un "butoi de pulbere"?
- În Craiova sunt foarte mulţi oameni care se pricep la fotbal. Şi şoferii, şi magazionerii, şi doctorul, şi electricienii, şi primarul, toată lumea…

- Se spune că Adrian Mititelu a plâns după remiza cu Unirea…
- Domnul Mititelu poate fi acuzat de multe lucruri, numai de faptul că nu ar ţine la echipă, nu. Am auzit şi eu. Şi mie îmi pare rău de situaţia urâtă în care se află echipa. Dar vă spun că nu va retrograda. Miercuri, Craiova are o întâlnire capitală la Piatra Neamţ, cu Ceahlăul.

- Cu Andrei Ionescu cum a fost?
- Mă bucur mult pentru Andrei că joacă din nou fotbal. Avea nevoie de asta. Cât despre toată tevatura cu el, ce să vă zic, avem patroni… El îi goneşte, el îi dă afară, tot el îi cheamă la loc… Ca la noi, la nimeni. Şi ne mai mirăm de ce nu-i putem ajunge din urmă pe alţii.

Chiar dacă echipa este blocată fizic şi psihic, la Piatra Neamţ, sigur nu vom pierde. Cred că este un meci de şase puncte.
Florin Cioroianu
antrenor-interimar Universitatea Craiova

Jandarmii au reţinut 39 de suporteri la Craiova

Galeria Universităţii Craiova a fost evacuată de pe stadionul "Ion Oblemenco" după numai 13 minute de la începutul meciului cu Unirea Urziceni, din cauza scandărilor jignitoare la adresa conducerii echipei. După evacuare, fanii şi-au dat frâu liber nervilor săvârşind acte huliganice pe străzile oraşului. În urma acestor incidente, jandarmeria a reţinut 39 de suporteri craioveni, a aplicat 29 de amenzi contravenţionale, în valoare de 7.900 de lei, şi 10 avertismente.

Stoica a rezistat pe banca Universităţii şapte luni, ultimele 11 partide fiind fără victorie. Din 17 noiembrie, nu a mai învins Craiova, ultima izbândă fiind în faţa Farului, 1-0

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite