Steaua este în semifinalele Cupei Campionilor la handbal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii s-au calificat eroic în semifinalele Cupei Cupelor. Astăzi este programată tragerea la sorţi, VfL Gummersbach (Germania), San Antonio (Spania) şi BM Granollers (Spania) fiind posibilele adversare ale Stelei.

După succesul neaşteptat din urmă cu patru sezoane, atunci când cucereau Cupa Challenge (un fel de Intertoto la fotbal), steliştii sunt pe cale să dea din nou marea lovitură. De această dată însă, una mult mai spectaculoasă: câştigarea Cupei Cupelor!

„Militarii" au pătruns eroic în „careul de aşi" după un adevărat război pe terenul sârbilor de la HC Kolubara în manşa secundă a sferturilor de finală. Într-o atmosferă ostilă, băieţii lui Bozo Rudici s-au ţinut tare pe picioare şi au pierdut la doar patru goluri diferenţă la Lazarevac, scor 20-24 (după victoria la cinci goluri diferenţă în tur, 31-26 pentru Steaua).

Ultima echipă autohtonă care a atins faza semifinalelor în Cupa Cupelor este HCM Constanţa, în 2006. Steaua are şansa să fie prima formaţie din România care ajunge în finala competiţiei după 27 de ani, Dinamo reuşind această performanţă în anul 1983.

Adversari de calibru

Tragerea la sorţi a meciurilor din semifinalele Cupei Cupelor va avea loc azi, la sediul EHF din Viena, începând cu ora 12.00. Toate cele trei posibile adversare ale roş-albaştrilor sunt forţe pe plan mondial. Astfel, Reyno de Navarra San Antonio, fosta Portland San Antonio, a câştigat Liga Campionilor în 2001 şi a triumfat de două ori în Cupa Cupelor (2000 şi 2004). Antrenorul secund al spaniolilor este fostul mare portar al naţionalei României, Alexandru Buligan.

A doua echipă din Spania, care ar putea fi adversară a Stelei în semifinale, este Fraikin BM Granollers, care a câştigat prima ediţie a Cupei Cupelor din 1976 şi a triumfat apoi de două ori în Cupa EHF (1995 şi 1996). Câştigători ai Cupei EHF în sezonul trecut, nemţii de la VfL Gummersbach au şi ei în palmares două trofee ale Cupei Cupelor (1978 şi 1979).

Trei echipe româneşti eliminate

Ajunsă, în premieră, în optimile Ligii Campionilor, HCM Constanţa a părăsit, în weekend, competiţia în această fază. Sub privirile tatălui lui Marian Cozma, "marinarii" au pierdut la Veszprem, scor 26-27, manşa a doua cu formaţia maghiară (27-23 în tur pentru unguri). Ştiinţa Bacău şi Bucovina Suceava au fost eliminate şi ele din sferturile Cupei Challenge, competiţie câştigată de Steaua în 2006 şi de UCM Reşiţa între 2007 şi 2009.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite