Steaua s-a chinuit cu Sportul in Ghencea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* "Militarii" au castigat cu 1-0 prin golul inscris de Gabriel Bostina in minutul 47 * "In acest moment este exclusa orice plecare de la Steaua", a declarat antrenorul stelist Victor Piturca

Steaua a invins Sportul Studentesc cu 1-0, prin reusita lui Gabriel Bostina din minutul 47, intr-un meci amical disputat pe Stadionul Ghencea. Cei aproximativ 1500 de spectatori prezenti in tribune au avut mai multe motive sa zambeasca decat sa aplaude, intr-o partida in care Steaua a aratat ca este inca departe de ceea ce se doreste pentru sezonul viitor. Piturca a inceput meciul fara titularii Florentin Dumitru, Dorinel Munteanu sau Mirel Radoi, ultimul nefiind folosit deloc, intrucat este suspendat pentru prima etapa a sezonului viitor. In cea de-a doua parte a jocului, tehnicianul Stelei a rulat tot lotul, mai putin Adrian Neaga, fotbalist care a fost menajat dupa ce a jucat, vineri, in amicalul cu Aversa. Noua achizitie a Stelei, tanarul Andrei Cristea, a smuls in mai multe randuri aplauzele publicului prin cateva executii spectaculoase spre poarta aparata de Stancioiu. Desi jocul "militarilor" a scartait vizibil, antrenorul Victor Piturca s-a declarat multumit de joc. "In general sunt multumit de joc, tinand cont de perioada in care ne aflam, de antrenamentele care s-au derulat inaintea acestei partide. S-a vazut ca lipseste prospetimea, dar este o situatie normala", a declarat "Piti", care a spus ca, in acest moment, este exclusa orice plecare de jucatori de la Steaua. Tehnicianul stelist este multumit de campania de transferuri din aceasta vara. "Petre Marin este un jucator foarte valoros, cu mare experienta. Andrei Cristea trebuie sa se adapteze cerintelor care sunt la Steaua. Inca mai este foarte mult de muncit, dar sunt convins ca, avand aceste calitati fotbalistice, el va ajunge sa joace cum ne dorim noi. Intoarcerea lui Neaga este un punct castigat, deoarece a avut un retur extraordinar. Desi nu a jucat cu Sportul si a ratat ocazia sa castige 1,5 milioane de dolari la Alania Vladikavkaz, Adrian Neaga nu a pierdut ocazia sa-si exprime dragostea pentru clubul "ros-albastru". "M-am hotarat: raman la Steaua. As vrea sa raman la Steaua pe viata daca se poate. Este cea mai iubita echipa din Romania, are cel mai bogat palmares si este echipa la care orice fotbalist din Divizia A ar dori sa joace", a spus fotbalistul, care in urma cu cateva zile semna un contract pe trei ani cu Alania. Desi a jucat ani buni in tricoul ros-albastru, antrenorul Sportului, Dan Petrescu, a fost injurat de o parte a spectatorilor stelisti, care nu au putut uita ca "Bursucul" a pactizat pentru o vreme cu rivalii rapidisti. "Acesti suporteri ai Stelei care m-au injurat nici nu erau nascuti cand eu jucam la Steaua", a comentat Petrescu. El crede ca anul viitor va apartine gruparii din Ghencea. "Pentru mine, Steaua ramane favorita numarul unu la titlu si sunt convins ca acesta va fi anul Stelei. Are un lot extraordinar, acum ramane sa si confirme. La lotul pe care il are, Steaua ar trebui sa castige campionatul", este de parere Petrescu.
Manea crede in steaua echipei de tineret a Romaniei
Clubul FC National a sarbatorit sambata 60 de ani de la infiintare, iar cu aceasta ocazie a organizat un meci de forbal de old-boys intre gruparea bancara si Rapid Bucuresti, incheiat cu scorul de 8-8. Meciul, la care au asistat aproximativ 250 de persoane, s-a desfasurat pe parcursul a doua reprize a cate 30 de minute. Pentru FC National au marcat Marian Duna (4), Mihai Stoica (2), Eugen Stoian si Savu Costea (autogol). Golurile rapidistilor au fost inscrise de Vasile Caciureac (2), Cristian Sava, Dumitru Tartau, Gigel Parvu, Adrian Dumitru, Stefan Popa si Ilie Rontea. La giulesteni a evoluat si actualul tehnician al echipei nationale de tineret, Nicolae Manea, care s-a aratat incantat de reintalnirea cu fostii coechipieri. "O reintalnire cu fostii colegi dupa foarte multi ani este un lucru extraordinar. Se vede ca cei prezenti au fost niste jucatori deosebiti. Din pacate, nu ne mai ajuta fizicul si puterea", a spus Manea. Acesta a facut referiri si la situatia reprezentativei de tineret. "Pentru mine acum incepe examenul cel mare. Daca eu am preluat echipa de tineret acum un an, cand preliminariile erau practic nule si nu mai aveam nici o sansa, acum trebuie sa fim atenti. In primele meciuri vom avea adversari foarte puternici: Bosnia si Polonia. Cred ca avem sanse de calificare. Nici o echipa nu este de neglijat si cel mai bun exemplu este Grecia la Campionatul European", a afirmat Manea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite