Steaua, palita de norocul lui Rosenborg

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, nu a reusit decat un rezultat de egalitate, 1-1, in fata lui Rosenborg Trondheim in turul trei preliminar la Ligii Campionilor. Desi ros-albastrii se aflau in

Campioana Romaniei, Steaua Bucuresti, nu a reusit decat un rezultat de egalitate, 1-1, in fata lui Rosenborg Trondheim in turul trei preliminar la Ligii Campionilor. Desi ros-albastrii se aflau in fata unei sanse neasteptate de a se califica in grupele LC dupa o pauza de noua ani, doar 15.000 de spectatori au populat tribunele din Ghencea, din cauza pretului piperat al biletelor. "We are against rasism" (n.r. - "Suntem impotriva rasismului") a fost unul din bannerele desfasurate de galeria Stelei, ca o revansa dupa huiduielile si fluieraturile revarsate asupra jucatorilor de culoare ai lui Shelbourne, cu o saptamana inainte. La loja, patronul Gigi Becali era, ca de obicei, optimist. "Este cel mai important meci de cand am venit la Steaua", declara boss-ul din Ghencea inaintea meciului, pe care l-a urmarit alaturi de nasul sau, Gheorghe Hagi. Pe teren, Steaua a inceput timid, parcurgand un sfert de ora de joc incalcit. Apoi, asteptarile dinaintea meciului s-au adeverit. Rosenborg a aratat ca o echipa de pluton venita sa ciupeasca cat se poate. Steaua a reusit deschiderea scorului in minutul 28, atunci cand Victoras Iacob l-a invins pe portarul norvegian Johnsen cu un sut din apropiere. Au urmat 50 de minute de canonada la poarta oaspetilor, timp in care stelistii au atacat cu toate liniile si au ratat cat pentru doua meciuri. Singurul stelist apostrofat de public a fost atacantul Andrei Cristea, care, dupa o prestatie extrem de slaba, a fost fluierat copios la iesirea de pe teren. A venit insa minutul 84, cand toate ocaziile ratate de stelisti s-au razbunat, Helstad scapand singur cu Hamutovski si aducand egalarea pentru Rosenborg. Vazand ca toata munca lor s-a naruit, jucatorii ros-albastrilor au cedat psihic si nu au mai reusit nimic notabil pana la final. in ciuda dezamagirii din tabara stelista, antrenorul Oleg Protasov si-a felicitat jucatorii si a declarat ca sansele Stelei de calificare au ramas intacte. "Echipa mea a jucat un fotbal bun. A ajuns de foarte multe ori la poarta, am avut foarte multe ocazii, dar, din pacate, am marcat doar o singura data. Putem spune ca am avut ghinion. Eu personal cred ca nu s-a jucat calificarea, mai este meciul de la Trondheim. O sa mergem sa jucam fotbalul care-l stim si cred ca avem sanse sa ne calificam", a spus Protasov. Mijlocasul Florin Lovin a declarat ca Steaua va merge in Norvegia pentru a castiga. "A fost o atmosfera urata in vestiar in urma acestui rezultat. Am jucat bine, insa Dumnezeu a vrut asa. Poate in Norvegia va fi invers. Daca era 4-0 sau 5-0, nu se supara nimeni. Rosenborg era echipa de batut. A fost ziua lor norocoasa, dar sansele raman egale", a spus Lovin.

Per Hoegmo: "Nu credeam ca mai reusim sa egalam"
Antrenorul lui Rosenborg, Per Hoegmo, a recunoscut ca Steaua a fost echipa mai buna si ca formatia norvegiana a scapat nebatuta doar datorita norocului. "Este un rezultat care ma multumeste, sincer nu credeam ca vom mai reusi sa egalam. Recunosc, Steaua a avut foarte multe ocazii si putea castiga acest joc. Va fi un retur foarte dificil pentru ambele formatii", a spus tehnicianul norvegian, in timp ce mijlocasul Orjan Berg spera ca punctul din Ghencea sa ajute la revirimentul echipei sale. "Steaua a fost mai buna si cred ca am avut noroc. Sper sa fie un nou inceput pentru noi. Sansele sunt in continuare egale".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite