Steaua, obligată să plătească Armatei peste un miliard de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul l-a dat în judecată pe Gigi Becali pentru mai multe pagube produse la Baza Hipică a MApN Asociaţia sportivă FC Steaua Bucureşti va trebui să plătească MApN peste 1,1

Ministerul l-a dat în judecată pe Gigi Becali pentru mai multe pagube produse la Baza Hipică a MApN

Asociaţia sportivă FC Steaua Bucureşti va trebui să plătească MApN peste 1,1 miliarde de lei vechi. Curtea de Apel Bucureşti a decis ca suma să fie actualizată cu toată inflaţia începând din data de 1 octombrie 2004 până la data efectuării plăţii.

Gigi Becali a fost dat în judecată de MApN pentru pagube create la Baza Hipică a Armatei. Sâmburele conflictului juridic între MApN şi clubul Steaua este Hotărârea de Guvern 66/1996 privind transmiterea gratuită a unor imobile, situate în municipiul Bucureşti, de la minister către gruparea sportivă. În urma acestei HG, s-a încheiat un protocol privind transmiterea dreptului de folosinţă gratuită pentru spaţiile aflate în proprietatea ministerului şi în proprietatea publică a statului. Au fost predate clubului stadionul Ghencea, terenurile de antrenamente, terenul de minifotbal, mai multe parcări betonate, garaje, clădirea centrului pentru copii şi baza hipică. "Paza şi deservirea bunurilor folosite în exclusivitate de către Asociaţia FC Steaua Bucureşti se vor asigura prin grija acesteia", se prevedea în protocol. Clubul sportiv s-a obligat "să execute în bune condiţiuni" lucrările de întreţinere şi reparaţiile necesare, dar i-a fost interzisă realizarea de lucrări care să afecteze structura de rezistenţă sau modificarea construcţiilor. "La sfârşitul perioadei de folosinţă, imobilele vor fi predate în bună stare, cel puţin la nivelul transmis", conchide protocolul semnat de cele două părţi.

Mai multe bunuri
sustrase de la baza hipică

Hotărârea de Guvern 128/2003 abroga HG 66/1996 şi, potrivit procedurii, s-a făcut o nouă comisie de predare-primire, de la FC Steaua la MApN. În comisie erau reprezentanţi din partea FC Steaua, preşedintele consiliului director, Gigi Becali, iar din partea Clubului Sportiv al Armatei, comandantul acesteia, colonelul Laurenţiu Roşu. Printr-un proces-verbal încheiat la 26 mai 2003, această comisie a constatat că de la Baza Hipică a Armatei au fost sustrase mai multe bunuri. Potrivit inventarului, nu s-au regăsit zeci de plăci de beton, sute de grinzi şi căpriori, sute de bucăţi de scândură răşinoasă, pavaje din plăci, plăci de azbociment, cercevele şi chiar două porţi de fier.

Becali şi ProTV, pârâţi la CRP

Asociaţia Consumatorilor de Media a depus ieri o sesizare la Clubul Român de Presă, în legătură cu posibila înţelegere financiară care i-a facilitat lui Becali prezenţa în mai mare măsură în cadrul jurnalelor de ştiri ale ProTV. "Vă supunem atenţiei un posibil caz de încălcare flagrantă a articolelor 1 şi 8, din Codul Deontologic al Jurnalistului, adoptat de Clubul Român de Presă: difuzarea de către ProTV a unor ştiri despre Gigi Becali, în contul datoriilor pe care televiziunea din Pache Protopopescu le avea faţă de omul de afaceri", se arată în sesizarea primită de CRP. Aceasta va fi introdusă pe ordinea de zi a următoarei întâlniri a Consiliului de Onoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite