Steaua mizează pe cartea atacului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii joacă în această seară, ora 22.00, în direct la TVR 1, la Middlesbrough, cel mai important meci al unei echipe de club româneşti din ultimii 16 ani. Molipsiţi de optimismul lui

Roş-albaştrii joacă în această seară, ora 22.00, în direct la TVR 1, la Middlesbrough, cel mai important meci al unei echipe de club româneşti din ultimii 16 ani.
Molipsiţi de optimismul lui Gigi Becali, care nu concepe să piardă calificarea, elevii lui Olăroiu ştiu că victoria cu 1-0 din tur este fragilă, fiind obligaţi să marcheze măcar o dată pentru a putea spera la finala de la Eindhoven. Pentru Steaua ar fi a treia finală din istorie, după cele din 1986 şi 1989, ambele în Cupa Campionilor Europeni.
Campioana României se află la doar 90 de minute de ultimul act al Cupei UEFA. În faţa unei echipe Middlesbrough care şi-a recuperat, în mare parte, toate piesele grele, roş-albaştrii trebuie să-i suplinească pe Bănel Nicoliţă şi Sorin Paraschiv, ambii suspendaţi, după ce au văzut cartonaşul galben în tur. Dacă pentru ultimul înlocuitorul este clar, Florin Lovin, în cazul lui Nicoliţă există variantele Opriţa sau Bălan. Dintre aceştia, se pare că Bălan ar fi soluţia ideală, după evoluţiile convingătoare pe care le-a avut în partidele de campionat. În plus, este un fundaş reprofilat în mijlocaş de bandă, astfel că poate face în egală măsură şi faza ofensivă, şi cea defensivă. Steliştii trebuie să fie foarte atenţi la cartonaşele galbene, cinci dintre ei, Cristea, Dică, Goian, Ogăraru şi căpitanul Rădoi, fiind în pericol de suspendare pentru o eventuală finală, în cazul în care vor fi din nou avertizaţi. De partea cealaltă, singurul jucător pasibil de suspendare al lui Middlesbrough este Maccarone, care nici nu figurează pe lista titularilor lui Steve McClaren. Astfel, englezii vor juca fără teamă că ar putea pierde jucători importanţi pentru ultimul act al competiţiei. Publicul este cel mai mare atu al lui Boro, în partida din această seară, dar tehnicianul Stelei, Cosmin Olăroiu, crede că terenul propriu poate exercita o presiune nefastă asupra englezilor: "Presiunea este mai mare pentru ei. Noi am avut şi situaţii mai grele, când am plecat de la 0-0, dar nu vom merge să apărăm avantajul din tur.
Revin "greii" din apărare
Spre deosebire de meciul tur, la Boro vor reveni pe teren fundaşii centrali Southgate şi Roggott, titulari de drept. În plus, internaţionalul australian Mark Viduka este refăcut în totalitate şi ar putea juca cel puţin o repriză. Singura veste bună pentru stelişti este absenţa portarului Mark Schwarzer, cel mai bun om al englezilor la Bucureşti. Operat la unul din pomeţi, australianul va pierde finalul de sezon.
"Nu cred că lipsa portarului Schwarzer poate fi un avantaj sau poate fi decisivă. Jones este apreciat şi am înţeles că va fi şi în lotul Australiei la CM", a declarat Cosmin Olăroiu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite