Steaua a inghetat la Trondheim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua a spus adio visurilor de marire din Liga Campionilor dupa ce a pierdut cu 2-3 in deplasarea de la Rosenborg. Apasati de greutatea primei-record de 100.000 de dolari promise de patronul Gigi

Steaua a spus adio visurilor de marire din Liga Campionilor dupa ce a pierdut cu 2-3 in deplasarea de la Rosenborg. Apasati de greutatea primei-record de 100.000 de dolari promise de patronul Gigi Becali, jucatorii ros-albastri au avut picioarele legate in prima repriza de la Trondheim. O singura data au pus stelistii in pericol poarta lui Johnsen, in minutul 15, prin Bostina, intr-un meci in care isi propusesera sa razbune toate ocaziile irosite in meciul tur. Furia norvegiana a fost declansata de golul inscris de Solli in minutul 38. In minutul 56, Odegaard a fost marcat slab de Radoi si a marit avantajul gazdelor, pentru ca, patru minute mai tarziu, acelasi Radoi sa puna bomboana pe coliva stelista, marcand in propria poarta. Aflati in fata unei mari rusini, ros-albastrii s-au trezit si-au marcat doua goluri in doua minute prin Radoi si Victoras Iacob, prea putin insa pentru a respira aerul tare al Ligii Campionilor. Dupa meci, tehnicianul ucrainean al Stelei, Oleg Protasov, si-a asumat raspunderea pentru esec. Ucraineanul a dat peste cap echipa titularizandu-l pentru prima data pe Petre Marin ca fundas stanga, iar pe Nesu l-a avansat in linia de mijloc, acolo unde fotbalistul nu a dat randament. Masurile tactice luate de Protasov l-au nemultumit pe patronul Gigi Becali care, dupa cateva izbucniri nervoase in timpul partidei, i-a reprosat, la sfarsitul partidei, lui Protasov, alcatuirea echipei. in plus, atacul Stelei a stat doar pe umerii lui Victoras Iacob, insuficient pentru a descuia lacatul apararii norvegiene. "Am fost aproape de grupele Ligii Campionilor. Sunt principalul vinovat pentru aceasta necalificare. Rezultatul din tur a fost decisiv. Echipa are viitor, trebuie sa mergem inainte, sa jucam in Cupa UEFA. Greselile au contat foarte mult. Pe finalul meciului, jucatorii au aratat caracter, dar n-a fost suficient", a spus Protasov. Finalul partidei de la Trondheim i-a gasit pe stelisti in pragul disperarii, multi dintre ei izbucnind in lacrimi in vestiar. "Este ce mai neagra zi din viata mea. As vrea sa dau timpul inapoi ca sa mai joc inca o data acest meci", a marturisit George Ogararu, in timp ce Victoras Iacob a izbucnit: "Am avut mare ghinion. Cu putin noroc am fi trecut fara probleme de Rosenborg. Am primit niste goluri stupide", a spus atacantul care a fost laudat de presa norvegiana si exista posibilitatea ca oficialii lui Rosenborg sa fie tentati sa-l aduca pe Iacob la Trondheim. "Iacob a facut risipa de energie, s-a batut cu portarul Espen Johnsen la duelurile aeriene din careu, a fortat mereu incat Vidar Riseth se inspaimantase", a notat publicatia "Adresseavisen". Dupa eliminarea din Liga Campionilor, Steaua isi va continua parcursul european in Cupa UEFA unde va intra direct in primul tur.

UEFA a solicitat Comisiei de Disciplina sa reconsidere amenda data Stelei?
Uniunea Europeana de Fotbal a solicitat Comisiei de Disciplina si Control sa reconsidere amenzile acordate echipelor Steaua si TSKA Sofia, pentru comportamentul rasist al suporterilor in timpul meciurilor din preliminariile Ligii Campionilor, informeaza site-ul oficial al forului european. "Apelul va fi judecat in luna septembrie", informeaza UEFA. FC Steaua a fost amendata de UEFA cu suma de 16.500 de euro, ca urmare a comportamentului rasist al suporterilor la meciul cu Shelbourne FC, contand pentru turul doi preliminar al Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite