Steaua înfruntă "uraganul" din Lyon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grupei E a Ligii Campionilor. Un succes în faţa celei mai în formă echipe europene a momentului, care este considerată una dintre favorite la câştigarea trofeului, ar aduce, pentru jucătorii

Grupei E a Ligii Campionilor. Un succes în faţa celei mai în formă echipe europene a momentului, care este considerată una dintre favorite la câştigarea trofeului, ar aduce, pentru jucătorii stelişti, cele mai mari prime din istoria fotbalului românesc.
Cine se aştepta ca Real Madrid să fie sperietoarea grupei s-a înşelat amarnic. Eterna campioană a Franţei, Olympique Lyon, care a făcut instrucţie cu "galacticii", acum două săptămâni, defilează prin campionat, iar în ultima etapă a zdrobit cu 4-1 pe Lille, o altă echipă de Liga Campionilor. Steliştii au de partea lor moralul excelent după victoria de la Kiev, chiar dacă în campionat echipa lui Olăroiu "scârţâie" vizibil, obţinând doar o victorie chinuită în trei partide. Roş-albaştrii mai mizează şi pe publicul vulcanic din Ghencea, arenă unde campionii se întorc după nouă luni de surghiun. Totuşi, acest avantaj al propriei arene se poate dovedi o sabie cu două tăişuri. Jucătorii au nevoie să se acomodeze cu noul gazon, să-şi reamintească vechile repere, lucruri care necesită un anumit timp, pe care roş-albaştrii nu l-au avut. Înaintea partidei din această seară, elevii lui Olăroiu îşi pot aduce aminte că anul trecut au câştigat cu 4-0 în faţa unei echipe franceze, RC Lens, formaţie care, de asemenea, pornea ca favorită în faţa roş-albaştrilor. Dacă francezii au la dispoziţie întregul lot, Cosmin Olăroiu s-a confruntat cu accidentările lui Paraschiv şi Cristocea. Chiar dacă managerul general Mihai Stoica a spus că cei doi vor fi apţi la ora jocului, se pare că doar Paraschiv va putea fi folosit titular. Pentru a nu mai avea şi alte surprize neplăcute şi pentru a-şi odihni jucătorii, antrenorul stelist a menjat mai mulţi titulari în partida de sâmbătă, cu Gloria Bistriţa. Astfel, portarul Carlos nu a fost folosit deloc, iar Ghionea, Dică şi Lovin au intrat doar pe parcursul celei de-a doua reprize. La aceştia se adaugă suspendaţii Neşu, Nicoliţă şi Thereau, care au avut mai multe zile de odihnă.

Încasări-record
Cu ocazia meciului contra lui Olympique Lyon, Steaua a încasat din bilete o sumă-record pentru fotbalul românesc, de aproape un milion de euro. Biletele s-au epuizat încă de vineri, partida urmând să se dispute cu casa închisă. Vechiul record a aparţinut tot grupării din Ghencea, încasările de la partida cu Middlesbrough, din semifinalele Cupei UEFA, ridicându-se la 700.000 de euro. De altfel, toate cele 16.000 de pachete cu bilete scoase la vânzare pentru cele trei meciuri din grupă s-au epuizat rapid, deşi nu au fost deloc ieftine.

Primă totală de 600.000 de euro!
Patronul Stelei, Gigi Becali, nu se uită la bani când este vorba de o victorie împotriva lui Lyon. Astfel, şeful din Ghencea a spus că, dacă reuşesc să o învingă pe campioana Franţei şi pe Real Madrid, jucătorii săi au dreptul să-i ceară oricât. Se pare că pentru un eventual succes în faţa lui Olympique Lyon patronul se gândeşte să le cedeze fotbaliştilor toţi banii încasaţi de la UEFA, adică 600.000 de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite