Steaua ar putea fi exclusa din campionat si din Cupa UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul patron al Stelei a intrat intr-un joc periculos contra ANAF, la mijloc fiind viitorul clubului Steaua Bucuresti. Pentru a scapa de Fisc, Becali a cesionat marca "Steaua" vechii societati, cea

Fostul patron al Stelei a intrat intr-un joc periculos contra ANAF, la mijloc fiind viitorul clubului Steaua Bucuresti.
Pentru a scapa de Fisc, Becali a cesionat marca "Steaua" vechii societati, cea care a acumulat datoriile de 11 milioane de euro la bugetul de stat. "Sebastian Bodu a zis ca marca Stelei valoreaza o suta de milioane de dolari. Azi, printr-un contract de cesiune, am cedat marca Steaua vechii asociatii care este debitoare la stat. In acest moment, vechea societate nu mai este insolvabila, deoarece are aceasta marca. Am renuntat si la istorie, si la traditie, la tot", a anuntat Becali. Astfel, marca Steaua va fi scoasa la licitatie, putand fi cumparata practic de orice persoana care este dispusa sa achite pretul. Purtatorul de cuvant al ANAF, Dorin Tiganas, a precizat ca, in cazul in care marca Steaua este cumparata de altcineva, echipa campioana poate pierde locul in campionat si poate fi eliminata din Cupa UEFA daca ros-albastrii se califica in primavara europeana. ,Atat timp cat speta este inca in justitie, tot ce spune domnul Becali este discutabil. In cazul organizarii unei licitatii, daca marca Steaua este cumparata si inregistrata la OSIM, cumparatorul poate interzice lui Becali sa foloseasca numele Steaua. Sa vedem a-tunci cum poate inregistra Becali echipa in Cupa UEFA sub forma de "Steaua Crestina". Ar fi exclusa din competitie", a declarat Tiganas. Chiar daca latifundiarul din Pipera a declarat ca in vara actualul club s-ar putea asocia cu un alt club pentru a-si pastra locul in Divizia A, cumpararea marcii pana la sfarsitul campionatului ar determina excluderea echipei din campionat. ,Acum este pericolul, pentru ca, daca are loc licitatia, pana la vara Becali ar avea doar jucatori si contracte, fara nume sau loc in campionat", a declarat Tiganas.

Becali da de inteles ca va participa la licitatie
Finantatorul echipei din Ghencea a dat de inteles ca ar putea participa la licitatia prin care va fi vanduta marca "Steaua". "Din moment ce Bodu a spus ca am luat eu traditie si istorie, eu zic acum: "Ia-o, vinde-o si ia-ti banii". Daca vor sa schimb culorile, o sa le schimb, dar poate o sa particip si eu la licitatie, poate dau eu 20, 30 sau 90 de milioane. Oricum, Ministerul de Finante isi ia zece milioane cat este datoria, iar restul intra in asociatie", a spus Becali, care a precizat ca se simte terorizat: "Am facut acest lucru pentru ca ce se intampla acum cu mine se numeste terorism de stat".

ANAF nu va inceta sechestrul
Purtatorul de cuvant de la ANAF, Dorin Tiganas, a declarat ca Fiscul nu va inceta sechestrul pus pe terenurile latifundiarului din Pipera. "El a fost cel care a declansat insolvabilitatea vechii societati, asa ca sanctiunea ramane. Avem pus sechestru pe terenurile din Pipera. Punem sechestru pe ce vrem noi, nu pe ce vrea dumnealui", a precizat Tiganas. Gigi Becali si-a exprimat insa increderea ca sechestrul pus pe averea sa va fi ridicat oricum.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite