Steaua a cautat la Parma primul gol in fata italienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* In cele sapte meciuri disputate de stelisti impotriva peninsularilor, "ros-albastrii" au reusit doar doua remize albe * Patronul Gigi Becali a platit fotbalistilor restantele financiare in avionul spre Parma

Steaua s-a aflat, pe terenul Parmei, in cautarea primului gol inscris in poarta unei formatii italiene. In cele sapte partide disputate contra peninsularilor in cupele europene, stelistii nu au reusit sa marcheze nici un gol, palmaresul nefiind prea onorabil pentru cea mai titrata echipa de club din fotbalul romanesc: cinci infrangeri, doua egaluri si un golaveraj de 0-10! In utltimii 15 ani, Steaua a avut ocazia sa joace de doua ori impotriva italienilor. In cupa UEFA, editia 1991-1992, Steaua a inclinat steagul in fata gruparii Genoa cu o dubla infrangere cu 0-1. Patru ani mai tarziu, "militarii" au dat piept cu Juventus Torino in grupele Ligii Campionilor. In fata viitoarei castigatoare a trofeului, Steaua a pierdut fara drept de apel, 3-0 la Torino, si a reusit un 0-0 pe Stadionul Ghencea. Spre deosebire de Steaua, celelalte echipe romanesti care i-au infruntat pe italieni in cupele europene au reusit sa marcheze peninsularilor macar un gol. Mai mult, rivalele din campionat ale "ros-albastrilor", Dinamo, Rapid si Universitatea Craiova, au reusit sa elimine echipe celebre din campionatul italian. Dinamo a scos din competitie pe Internazionale Milano, in editia 1981-1982 a Cupei UEFA, Rapidul a eliminat pe Napoli din aceeasi competitie in editia 1972-1973, iar Universitatea Craiova a reusit sa depaseasca de doua ori pe cei de la Fiorentina in sezoanele 1973-1974 si 1983-1984 ale Cupei UEFA. Nici echipa nationala nu se poate mandri cu prea multe goluri marcate in poarta italienilor, "tricolorii" nereusind sa marcheze vreun gol "squadrei azzura" in ultimele patru partide. Stelistii si-au propus sa rezolve problema ineficientei in fata echipelor italiene, mai ales in conditiile in care echipa antrenata de Walter Zenga are o medie de 2,2 goluri pe meci in Cupa UEFA, unde stelistii au marcat in fiecare partida disputata in aceasta toamna. Pentru a-si motiva jucatorii inaintea partidei de la Parma, patronul Gigi Becali a achitat restantele financiare fata de fotbalisti. In avionul catre Parma, presedintele stelist Mihai Stoica a inmanat fiecarui jucator cate un plic cu 4000 de dolari, primele din ultimele patru victorii din campionat.
Silvio Baldini, antrenorul Parmei, inaintea meciului de aseara:
"Zicu va avea o motivatie in plus"
Antrenorul echipei FC Parma, Silvio Baldini, a declarat inaintea meciului cu Steaua de aseara, ca atacantul Ianis Zicu va avea o motivatie in plus in intalnirea cu Steaua, deoarece romanii care vor privi meciul la televizor "ii vor urmari foarte atent evolutia". "Zicu are toate calitatile necesare pentru a deveni un mare fotbalist. Este foarte tehnic, dar mai trebuie sa creasca din punct de vedere mental si al increderii. In meciul cu Steaua sunt sigur ca va fi stimulat suplimentar de faptul ca aceia care vor privi partida la televizor, in Romania, printre care si parintii sai, ii vor urmari in mod special evolutia", a apreciat Baldini.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite