Steaua s-a calificat în semifinalele europene după 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

goluri, au reuşit să se impună cu 34-29 şi să ajungă în penultimul act al cupelor europene după o pauză de 16 ani. Partida a fost echilibrată, roş-albaştrii neputându-se desprinde de

goluri, au reuşit să se impună cu 34-29 şi să ajungă în penultimul act al cupelor europene după o pauză de 16 ani. Partida a fost echilibrată, roş-albaştrii neputându-se desprinde de valoroşii lor adversari, astfel că, în minutul 53, scorul era egal, 26-26. Când nimeni nu mai spera, steliştii au explodat prin Viorel Mazilu şi extrema Dorin Cian, reuşind să-şi năucească adversarii în ultimele şapte minute. Chinuit de emoţii pe toată durata partidei, antrenorul Vasile Stângă şi-a adus aminte, la finalul partidei, de clipele de glorie de altădată. "A fost o victorie fantastică. De mult nu am mai trăit asemenea momente în handbalul masculin. Chiar dacă mulţi nu mai credeau în calificare la jumătatea reprizei a doua, am demonstrat că, dacă lupţi până la capăt, poţi răsturna carul mare", a precizat tehnicianul "militarilor". Entuziasmat de victorie, comandantul Clubului Sportiv Steaua, George Boroi, a promis prime pe măsura performanţei obţinute: "După câte văd, Steaua o ţine numai în sărbătoare. Cu siguranţă că băieţii vor fi recompensaţi aşa cum merită", a precizat Boroi.
Victorie dedicată publicului
Fanii stelişti au luat cu asalt Sala Polivalentă "Ioan Kunst Ghermănescu". Astfel, la ora meciului, în tribune se aflau aproape 5.000 de spectatori, alţi 500 rămânând pe afară, întrucât organizatorii au închis porţile. Beneficiind şi de aportul galeriei de la echipa de fotbal, publicul a creat o atmosferă incendiară, împingându-i practic spre calificare pe stelişti. Impresionaţi de susţinerea fanilor, handbaliştii roş-albaştri au dedicat victoria celor 5.000 de suporteri. "Publicul a fost extraordinar. Jumătate din victorie îi aparţine. Pentru ei avem obligaţia morală de a ne pregăti pentru calificarea în finală", a spus Vasile Stângă, în timp ce interul Alin şania a completat: "Ce poate fi mai frumos decât să ai un asemenea public? Aş fi plâns de supărare dacă spectatorii plecau dezamăgiţi". Unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai "militarilor" a fost Marius Lăcătuş, care s-a manifestat ca un adevărat ultraş, urmărind meciul lângă preşedintele CS Steaua, George Boroi.
Bătaie cu suporterii macedoneni
Atmosfera în Sala Polivalentă a fost încinsă încă dinainte de începutul partidei. Vardar a fost însoţită la Bucureşti de aproximativ 200 de suporteri, care s-au manifestat zgomotos încă de la intrarea în sală. Entuziasmul fanilor oaspeţi i-a enervat pe ultraşii stelişti care au pătruns în sectorul macedonenilor. Scurta incursiune s-a soldat cu câteva schimburi de pumni şi cu ruperea bannerelor afişate de fanii lui Vardar.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite