Steaua, acuzată că aranjează meciurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

în braţe, dar şi cu un imens scandal. După ce Jiul Petroşani a făcut figuraţie în faţa roş-albaştrilor la Bucureşti, după patru zile, în ultima etapă, Vasluiul a cedat fără drept de

în braţe, dar şi cu un imens scandal. După ce Jiul Petroşani a făcut figuraţie în faţa roş-albaştrilor la Bucureşti, după patru zile, în ultima etapă, Vasluiul a cedat fără drept de apel, scor 0-4, pe propriul teren, într-un meci care ar fi trebuit să fie pe viaţă şi pe moarte. Furios, finanţatorul moldovenilor, Adrian Porumboiu, şi-a acuzat jucătorii de blat. "Înaintea meciului am vorbit cu fotbaliştii despre onoare, dar unora ar trebui să le iasă acest cuvânt din memorie. Câţiva n-au stat în picioare, nici măcar în genunchi, ci pe burtă. Am crezut că au caracter, dar m-am înşelat. Iar presiunea pe care Becali o pus-o pe arbitri s-a văzut", a precizat atunci Porumboiu. Trei luni mai târziu, patronul Farului, Gheorghe Bosânceanu, a repetat acuzele, spunând că jucătorii săi s-au dat la o parte din faţa Stelei, în meciul pierdut de "rechini" cu 3-0. "Jucătorii au fost absolut penibili. Trebuiau să se comporte altfel faţă de clubul cu care au contract". Interesant este că în partida Steaua - Farul nu s-a acordat nici măcar un cartonaş galben. şi rapidiştii au ieşit la atac, tehnicianul Răzvan Lucescu dând de înţeles că UTA a pierdut mult prea uşor în faţa Stelei şi apoi a jucat pe viaţă şi pe moarte împotriva Rapidului.

Presiune pe arbitri
Maniera în care este arbitrată Steaua s-a schimbat radical după partida pierdută în primăvară de roş-albaştri la Bistriţa, meci în care arbitrul Ionică Serea i-a dezavantajat clar pe bucureşteni. Furios, finanţatorul din Ghencea, Gigi Becali, a năvălit în sediul FRF, pentru a cere explicaţii din partea şefului arbitrilor, Gheorghe Constantin, apoi a ţinut să discute cu bossul LPF, Mitică Dragomir. Deşi i-au fost refuzaţi arbitrii străini pe care îi ceruse la meciurile Stelei, Becali a obţinut promisiunea că echipa sa va fi arbitrată corect. A urmat un penalti uşor acordat în debutul partidei cu FC Vaslui, care a trimis titlul în Ghencea. După trei luni, Cristian Balaj i-a iertat pe stelişti de o lovitură de pedeapsă în minutul 84, care ar fi consemnat practic înfrângerea Stelei la Piteşti. "Balaj este un vagabond. A fost penalti clar. Dacă va fi nevoie, voi aduce arbitri străini. La meciurile noastre cu echipele din Bucureşti este o mare presiune pentru că meciurile sunt în altă parte făcute", a acuzat patronul argeşenilor, Cornel Penescu. În replică, Gigi Becali aruncă praf în ochii contestatarilor: "Comuniştilor li se pare anormal ca Steaua să fie arbitrată corect".

"Becalizarea" fotbalului
După ce a pierdut titlul în ultima etapă în faţa Stelei, patronul Rapidului a declarat că Steaua dă bani la arbitri. "Steaua a umblat anul trecut cu banii la echipe, iar anul acesta, la arbitri. Uitaţi-vă ce a fost anul trecut, cu Vaslui, când jumătate de echipă a stat pe burtă. Asistăm la o becalizare a fotbalului", a acuzat Copos. Abilitatea căpătată de Gigi Becali în lumea fotbalului a stârnit până şi admiraţia lui Cristi Borcea, care a admis că finanţatorul Stelei "a devenit un conducător uns cu toate alifiile".

Roş-albaştrii, comparaţi cu Juventus
Acuzele şi suspiciunile care planează asupra Stelei au determinat opinia publică să asemuiască Steaua cu Juventus Torino, club recent retrogradat în divizia a doua italiană după implicarea în meciuri trucate. O situaţie similară ar putea avea loc şi în Liga I, mai ales că Parchetul a solicitat de la FRF, în urmă cu un timp, liste cu numerele de telefoane ale preşedinţilor de club şi ale arbitrilor, pentru interceptarea convorbirilor. "Eu sunt mereu ascultat. Mie şi când dorm îmi ascultă telefonul", a declarat Gigi Becali.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite