Steaua-Rapid, un meci cat un campionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazdele, fara prime speciale pentru partida de astazi Steaua joaca derbiul cu Rapid cu titlul pe masa. Daca invinge, echipa lui Walter Zenga este aproape sigur campioana, departandu-se la sapte

Gazdele, fara prime speciale pentru partida de astazi
Steaua joaca derbiul cu Rapid cu titlul pe masa. Daca invinge, echipa lui Walter Zenga este aproape sigur campioana, departandu-se la sapte puncte de Dinamo si la noua fata de giulesteni. Patronul stelist Gigi Becali nu se teme de rapidisti si este convins ca o victorie a ros-albastrilor ar rezolva problema titlului. "Nu cred ca meciul cu Rapid va fi mai greu ca acela cu Dinamo. Rapidul nu este o echipa rea, dar este greu sa faci fata in Ghencea. Daca batem pe Rapid, campionatul s-a terminat. Mai sunt etape, dar joaca si intre ei, nu putem sa pierdem noi trei meciuri, iar Dinamo si Rapid nici unul. O sa-i spulberam pe Rapid si terminam balciul", a spus latifundiarul din Pipera, care nu va suplimenta primele stelistilor la acest meci. Becali nu agreeaza prezenta patronului rapidist George Copos la meci intrucat s-a simtit jignit de declaratiile sefului giulestenilor. "Ce rost are sa vina daca noi prietenie nu avem? Ce sa fac, sa fiu un om fals, sa ma duc sa dau mana cu el la loja? Sa-si vada de treaba lui, eu nu ma duc la el in Giulesti, sa nu vina nici el la mine in Ghencea. A spus ca sunt frustrat, l-a mancat limba si acum il costa", a spus Gigi Becali. Mult mai temperat este tehnicianul Walter Zenga, cel pe care nici o victorie impotriva Rapidului nu-l linisteste foarte mult. "Si Farul Constanta este in lupta pentru titlu, iar noi avem in fata alte meciuri foarte importante, ca niste finale. Chiar daca vom invinge pe Rapid, tot nu putem spune ca am castigat titlul", a spus tehnicianul italian, de aceeasi parere fiind si atacantul Andrei Cristea: "Trebuie sa castigam meciul cu Rapid. Totusi, chiar daca ii vom bate, nu ne putem considera campioni. Mai sunt totusi 12 meciuri de jucat", a comentat fotbalistul. Stelistii vor putea conta pe atacantul Daniel Oprita pe toata durata partidei, fotbalistul revenindu-si dupa accidentarea care l-a facut indisponibil in primele doua etape ale acestui retur.

Giulestenii se asteapta sa fie primiti cu pietre
Dupa ce a terminat la egalitate partida cu FC National, Rapid este obligata sa castige in aceasta seara daca doreste sa mai pastreze sanse la castigarea campionatului. Rivalitatea dintre cele doua echipe a fost subliniata si de Marius Maldarasanu care, ieri, a declarat ca se asteapta la o atitudine ostila in Ghencea. "Ne asteptam sa fim primiti cu pietre. Este un meci intre doua rivale si este normal sa jucam pe viata si pe moarte. Are o incarcatura mare pentru ca, daca vor castiga, vor avea sanse mult mai mari la titlu. In cazul in care invingem noi, campionatul se va relansa. In proportie foarte mare, acest meci poate decide campioana", a spus Maldarasanu inaintea antrenamentului de ieri dimineata. Mijlocasul a mai adaugat ca este gata sa joace si pe gratis in meciul cu Steaua. "In ceea ce priveste primele de la Dinamo, nu vom accepta. La un astfel de meci nici nu mai conteaza premierea. Chiar daca ar veni conducerea sa spuna ca jucam pe degeaba, noi vom juca. Sunt unele meciuri pe care orice fotbalist vrea sa le joace", a precizat rapidistul. Oricum, pentru meciul de astazi, giulestenii vor juca pe o prima normala, 3000 de dolari. "Nu se pune problema unui bonus la acest meci. Bonusurile vor veni la vara, daca vor castiga si isi vor indeplini obiectivul", a spus Dinu Gheorghe. Antrenorul Razvan Lucescu a mentionat ca Steaua este o formatie pragmatica, dar, cel mai mult, se teme de gazon. "Am inteles ca terenul este mizerabil in acest moment. Nu stiu ce va fi maine (n.r. - astazi), daca va ploua sau nu. Dar si Steaua este dezavantajata, ramane doar faptul ca ei au mai jucat pe acest teren", a declarat tehnicianul Rapidului. Referitor la declaratia patronului George Copos care a spus ca nu va veni la meciul cu Steaua de frica, antrenorul Rapidului a spus: "Asa e la moda astazi sa se motiveze echipa cu astfel de declaratii. Am vazut ca la fel se intampla si la Steaua, si la Dinamo. Sper ca dupa meciul cu Steaua sa fie fericit, ca noi toti de altfel", a spus Lucescu Jr.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite