Steaua, spre Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii au câştigat la Petroşani şi au rămas pe locul doi, victoria Clujului contra Farului nemaicontând Ultima etapă a fost una de vacanţă pentru majoritatea echipelor din

Roş-albaştrii au câştigat la Petroşani şi au rămas pe locul doi, victoria Clujului contra Farului nemaicontând

Ultima etapă a fost una de vacanţă pentru majoritatea echipelor din Liga I, doar Steaua şi CFR Cluj având emoţii înaintea partidelor cu Jiul, respectiv Farul. Ardelenii au sperat într-un pas greşit al roş-albaştrilor la Petroşani, care, coroborat cu o victorie în Gruia asupra constănţenilor, i-ar fi trimis pe feroviari pe locul secund.

Ostilităţile au decurs însă aşa cum şi-a dorit Cosmin Olăroiu, deşi replica "minerilor" nu a fost una tocmai de neluat în seamă. Astfel, în minutul 15, Spânoche a pătruns pe dreapta, a centrat în careu unde Cernea şi Goian s-au încurcat reciproc ca nişte începători, mingea a sărit la Apetri, acesta a trimis-o cu capul spre poartă, dar Nicoliţă a respins de pe linia porţii cu o foarfecă incredibilă. Steaua a presat din ce în ce mai mult, iar în minutul 38 Nicoliţă şi-a amintit că poate centra ideal, iar Victoraş Iacob a înscris cu capul. Acelaşi Nicoliţă şi-a mai făcut o dată datoria după pauză, când i-a centrat lui Vali Badea, acesta din urmă reluând puternic cu capul în poarta lui Ionuţ Curcă pentru 0-2. Ceea ce era de aşteptat s-a întâmplat, aşadar, iar Steaua a trecut facil de ultima clasată din Liga I.

La Cluj însă, lucrurile au fost mult mai complicate. Deşi elevii lui Bergodi s-au aruncat în atac încă din debutul partidei şi au avut prima şansă de gol în minutul 9, când Deac a trimis puţin pe lângă poarta lui George Curcă, feroviarii s-au lovit de o replică dârză a "marinarilor". Forsingul gazdelor a dat roade în minutul 23, când Anca a trimis mingea în poartă, dar asistentul Vidan a ridicat fanionul spre disperarea suporterilor ardeleni. Clujenii au mai avut o dată ocazia de a înscrie, în a doua repriză, când Gheară l-a faultat pe Oliveira în careu, numai că acelaşi portughez s-a lovit de opoziţia goalkeeperului constănţean, care a apărat lovitura de la 11 metri. Didi a reuşit însă să marcheze în prelungiri pentru o victorie care va conta doar pentru palmares.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite