Steaua si Dinamo s-au antrenat in Europa pentru eternul derbi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune echipe romanesti, Steaua si Dinamo, si-au asigurat in mare parte calificarea in grupele Cupei UEFA, chiar inaintea derbiului de duminica. Steaua a trecut cu 3-0 de liderul campionatului

Cele mai bune echipe romanesti, Steaua si Dinamo, si-au asigurat in mare parte calificarea in grupele Cupei UEFA, chiar inaintea derbiului de duminica. Steaua a trecut cu 3-0 de liderul campionatului norvegian, in timp ce Dinamo i-a ridiculizat cu 5-1 pe englezii de la Everton, una dintre protagonistele Premier League din sezonul trecut. Dupa corectia incasata din partea lui Rosenborg, stelistii au suflat si in iaurt la Oslo, unde au surclasat o echipa Valerenga din care au lipsit mai multi titulari. ,Am simtit dulcele gust al razbunarii", a concluzionat, dupa meci, mijlocasul Banel Nicolita, in timp ce eroul Stelei, capitanul Mirel Radoi, marcatorul primului gol, a explicat reteta succesului: ,Nu ne asteptam sa castigam cu 3-0, dar i-am luat tare din start si am marcat repede. A fost un mesaj pentru echipele din campionat". Adevarata performera a serii a fost insa Dinamo care a facut de ras una dintre cele mai vechi echipe ale Angliei. Dupa o repriza echilibrata, ,cainii" s-au dezlantuit in partea a doua a jocului, inscriind de patru ori. Entuziasmat de evolutia elevilor sai, antrenorul Ioan Andone exulta la final, in timp ce omologul sau, David Moyes, a trait cea mai proasta seara din viata. ,Este cea mai importanta victorie din cariera mea de antrenor. Am dat dovada de multa umilinta si spirit de sacrificiu", a declarat Andone, in timp ce Ianis Zicu, autorul celui mai frumos gol al serii, crede ca ,alb-rosii" sunt calificati in proportie de 80 la suta. In conditiile in care cele doua rivale si-au asigurat viitorul in Cupa UEFA, se asteapta ca duminica seara romanii sa asiste, dupa multa vreme, la un adevarat derbi european.

Niculescu, trei saptamani de pauza
Victoria impotriva lui Everton i-a lasat pe dinamovisti fara atacantul numarul unu, Claudiu Niculescu. Dinamovistul si-a dislocat umarul stang dupa ce a cazut pe teren in urma unui contact cu portarul Nygel Martin si va fi indisponibil trei saptamani, ratand ambele derbiuri, cu Steaua, duminica, si cu Rapid, peste o saptamana. Partida dintre Steaua si Dinamo se va disputa maine seara, cu incepere de la ora 20.15, si va fi transmisa in direct de postul TVR 1.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite