Steaua şi CFR Cluj, adversari pe cinste în Liga Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roş-albaştrii vor întâlni în grupele Ligii pe Fiorentina, echipă la care joacă cel mai valoros atacant al României Pe lângă italieni,steliştii vor înfrunta în Grupa F campioana

Roş-albaştrii vor întâlni în grupele Ligii pe Fiorentina, echipă la care joacă cel mai valoros atacant al României

Pe lângă italieni,steliştii vor înfrunta în Grupa F campioana Germaniei, Bayern München, şi deţinătoarea titlului în Franţa, Olympique Lyon.

Steaua nu a avut noroc de un adversar facil provenit din ultima urnă valorică. De acolo, sorţii au adus-o pe AC Fiorentina, echipă care a terminat ultima ediţie din Serie A pe locul patru şi în atacul căreia se află internaţionalul român Adrian Mutu.

Pe celelalte două locuri din grupă au fost extrase echipe cu multă experienţă în Liga Campionilor. Steliştii vor înfrunta astfel multipla campioană a Franţei, Olympique Lyon, o mai veche cunoştinţă pe care steliştii au întâlnit-o şi în urmă cu doi ani. Atunci, roş-albaştrii au pierdut clar pe teren propriu, cu 0-3, şi au obţinut o remiză în deplasare, 1-1, când francezii nu s-au prea omorât cu firea.

Cea mai valoroasă componentă a Grupei F pare a fi Bayern München, deţinătoarea titlului în Bundesliga. Germanii sunt candidaţi cerţi la fazele superioare ale competiţiei, chiar dacă în sezonul trecut au ratat prezenţa în Liga Campionilor din cauza unei clasări neaşteptat de slabe, pe locul patru în campionat.

Steaua a mai întâlnit pe Bayern în sezonul 1971-1972 al Cupei Cupelor, când bavarezii i-au eliminat pe roş-albaştri din sferturile de finală după două egaluri, 0-0 la München şi 1-1 în Ghencea.

Sunt patru echipe echilibrate. Noi avem şanse la primul loc, dar am putea foarte bine să terminăm
şi pe patru
Gigi Becali,
finanţator Steaua

Steaua va lua cel puţin patru puncte din această grupă. Este mult mai puternică decât în sezonul trecut
Dumitru Dragomir,
preşedinte LPF

Cititi si:

Nume grele în grupa CFR-ului , de Catalin Anton

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite