Steaua Bate altădată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii lui Hagi au remizat aseară în Belarus, scor 2-2, iar calificarea în Liga Campionilor se va decide în Ghencea. Mulţi se aşteptau ca Steaua să defileze la Borisov, mai ales că Bate nu

Elevii lui Hagi au remizat aseară în Belarus, scor 2-2, iar calificarea în Liga Campionilor se va decide în Ghencea.

Mulţi se aşteptau ca Steaua să defileze la Borisov, mai ales că Bate nu avea o carte de vizită care să impresioneze. Pe cel mai mic teren omologat de UEFA (5.300 de locuri), elevii lui Hagi au simţit ce înseamnă să tratezi de sus un adversar, pe care, vorba aceea, "dacă nu-l laşi să moară, nu te lasă să trăieşti".

În ciuda avertismentelor repetate ale antrenorului Gică Hagi, jucătorii stelişti au intrat relaxaţi pe teren, cu "aere" de vedete în faţa necunoscuţilor fotbalişti din Belarus. Rezultatul primelor 45 de minute a fost previzibil: nicio ocazie de gol la poarta lui Feodorovich, cu excepţia unui gol înscris de Dică şi anulat pe motiv de ofsaid.

Gazdele au dat lovitura în minutul 40, când, după o lovitură liberă, steliştii nu au reuşit să degajeze balonul, iar fundaşul Filipenko a împins balonul în plasa lui Zapata.

Ambiţionaţi de reuşită, belaruşii şi-au sufocat adversarii, astfel încât roş- albaştrii au terminat prima repriză în propriul careu.

Altă "faţă" în repriza a doua

Muştruluită serios de "Rege", Steaua a început mai decis partea a doua a jocului, dar fără să pună în pericol poarta gazdelor. În faţa unor jucători belaruşi extrem de motivaţi şi care au făcut risipă de efort, steliştii au construit anevoios, neputând să creeze vreo fază notabilă până în minutul 59. A fost momentul când, încă o dată, fazele fixe au salvat formaţia din Ghencea.

Dică a centrat de pe stânga şi Goian, urcat excelent în careu, a reluat cu capul mingea în plasă.

Din nou Goian! Golul ia "răcorit" pe belaruşi şi le-a dat aripi roş-albaştrilor, care au ratat o ocazie mare şase minute mai târziu, când Nicoliţă a trimis mingea în bară din şase metri.

Steliştii au profitat din ce în ce mai mult de căderea gazdelor, iar Dică şi Pleşan au ratat două ocazii importante de a prelua conducerea.

Neatenţia i-a costat pe final

Tot "asul" Stelei, Dică, a fost cel care i-a adus pe stelişti în avantaj cu o lovitură liberă de la 20 de metri executată impecabil. Când nimeni nu se mai aştepta, Bate a smuls o remiză în ultimul minut al prelungirilor, atunci când atacantul Blyzniuk l-a învins pe Zapata, înscriind cu o lovitură de cap.Steaua a plătit tribut lipsei de concentrare din prima repriză şi nu a obţinut decât o remiză în faţa unei echipe mult mai modeste.

Totuşi, acest rezultat menţine formaţia din Ghencea în postura de favorită la calificare în partida retur, care va avea loc peste două săptămâni, în Ghencea.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite