VIDEO Statuie pentru boxerul care l-a inspirat pe Stallone să creeze personajul Rocky Balboa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O statuie de circa de şase metri înălţime şi o greutate de două tone în semn de omagiu pentru Rocky Marciano, singurul campion mondial de box la categoria grea care nu a cunoscut înfrângerea, a fost prezentată ieri de către preşedintele Consiliului Mondial al Boxului (WBC), mexicanul Jose Sulaiman.

Statuia este creaţia artiştilor mexicani Victor Gutierrez şi Mario Rendon, fiind alcătuită din răşină de poliester şi fibră de sticlă, întărită cu pe interior cu oţel, iar lucrarea a durat patru ani. Rocky Marciano, cum a fost cunoscut în cariera de boxer, s-a născut pe 1 septembrie 1923 pe numele său adevărat Rocco Francis Marchegiano şi şi-a încheiat cariera neînvins cu 49 de victorii, dintre care 43 prin KO.

A încetat din viaţă pe 31 august 1969. WBC va transporta statuia în oraşul natal al fostului campion, Brockton (Massachussets), unde va fi dezvelită pe data de 23 septembrie, dată care va coincide cu 23 septembrie 1952, atunci când el a cucerit titlul mondial la New Jersey în faţa lui Joe Walcott.

image

Acest boxer l-a ispirat pe marele regizor şi actor Sylverster Stallone să creeze personajul Rocky Balboa, pe care l-a portretizat în şase filme de lungmetraj.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite