Statistic, Piţi e peste Stoicikov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

un egal, 2-2, cu Croaţia. Totuşi, bilanţul în meciuri oficiale al lui Stoicikov e pozitiv, cu patru victorii şi trei egaluri din zece meciuri disputate.Hristo, personaj colericÎn schimb,

un egal, 2-2, cu Croaţia. Totuşi, bilanţul în meciuri oficiale al lui Stoicikov e pozitiv, cu patru victorii şi trei egaluri din zece meciuri disputate.

Hristo, personaj coleric
În schimb, Piţurcă are deja la activ o calificare. Actualul selecţioner a dus România la Euro 2000, ultimul turneu final la care au participat "tricolorii". Însă Piţurcă nu a mai apucat turneul final. A fost demis după un conflict cu liderii "Generaţiei de Aur", fiind înlocuit cu Emerich Jenei. Piţi a revenit pe banca naţionalei la jumătatea campaniei pentru Campionatul Mondial din această vară, dar a fost prea târziu. Olanda s-a calificat direct, iar Cehia a prins locul de baraj, România încheind grupa pe locul al treilea.
Actualul selecţioner al bulgarilor se remarcă şi pe bancă prin atitudinea nonconformistă care i-a adus notorietate ca jucător. Ultimul exemplu e meciul de calificare pentru CM 2006, cu Suedia, când bulgarii au fost învinşi clar, 3-0. Stoicikov a spus atunci că preşedintele UEFA, suedezul Lennhart Johansson, a aranjat partida pentru conaţionalii săi, făcând presiuni asupra arbitrilor. FIFA a reacţionat rapid şi i-a dat lui Stoicikov patru etape de suspendare, plus o amendă de 12.000 de euro. Ulterior, Federaţia Bulgară de Fotbal a fost nevoită să-şi ceară scuze pentru vorbele selecţionerului său, însă nu i-a putut reduce sancţiunea. Astăzi, Stoicikov va privi meciul din tribună, având de ispăşit ultima etapă de suspendare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite